Cum sunt scrise articolele de laudă la adresa lui Hillary Clinton. Jurnalişti americani, „şantajaţi” de un consilier

Unul dintre cei mai importanţi consilieri ai lui Hillary Clinton este acuzat că a făcut presiuni asupra unor jurnalişti să scrie articole laudative la adresa lui Hillary Clinton, care încearcă să obțină nominalizarea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă.

11 feb. 2016, 16:36
Cum sunt scrise articolele de laudă la adresa lui Hillary Clinton. Jurnalişti americani, „şantajaţi” de un consilier

Site-ul american Gawker a obţinut un schimb de emailuri între purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton, Philippe Reines, şi un jurnalist de la revista The Atlantic, Marc Ambinder.
Discuţia dintre cei doi a avut loc în 2006. Jurnalistul l-a întrebat pe purtătorul de cuvânt al Hillary Clinton dacă îi poate oferi o copie după discursul pe care aceasta urma să-l susţină, pentru a-l publica înaintea concurenţei.

Reines a răspuns imediat la email, afirmând că îi va oferi discursul, însă cu anumite condiţii. Jurnalistul le-a respectat pe toate. Mai exact, el a folosit câteva cuvinte şi a făcut mai multe observaţii, după cum a fost îndrumat de purtătorul de cuvânt al fostului secretar de stat american.

Întrebat acum despre acest schimb de emailuri, jurnalistul american a afirmat că nu îşi aminteşte cu exactitate ce s-a întâmplat. El a susţinut că vorbea cu Philippe Reines mai mult la telefon, iar schimbul de emailuri nu ar fi surprins în totalitate discuţia dintre cei doi. 

De partea cealaltă, un reprezentant al revistei The Atlantic a declarat că astfel de practici sunt  împotriva stardardelor publicaţiei.

Acesta nu este primul caz când purtătorul de cuvânt al lui Hillary Clinton le-a dat indicaţii jurnaliştilor americani, notează nypost.com. Într-un alt schimb de emailuri, Philippe Reines îi oferă unei jurnaliste americane o înregistrare video de la o vizită pe care Hillary Clinton a făcut-o în Malawi. Asta după ce mai multe publicaţii americane au scris că fosta prima doamnă a fost atacată de albine în timpul călătoriei.

În mesaj, Reines îi spune jurnalistei să scrie şi o mică ironie la adresa celor de la BuzzFeed, dar şi a altor publicaţii care au scris despre aşa-numitul atac al albinelor, care de fapt nu a avut loc.
„Nu am nicio o problemă cu asta”, a răspuns jurnalista la email.