Cum sunt trataţi mahării din puşcării. Ce recompense şi zile reduse din pedeapsă au primit VIP-urile din spatele gratiilor

Deşi se plâng constant şi spun că trăiesc un coşmar, mahării din puşcării primesc recompense peste recompense,permisii din închisoare şi zile reduse din pedeapsă.

05 aug. 2016, 07:18
Cum sunt trataţi mahării din puşcării. Ce recompense şi zile reduse din pedeapsă au primit VIP-urile din spatele gratiilor

Spre exemplu, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu a fost recompensat de 13 ori şi a beneficiat de 4 permisii din puşcărie pentru “menţinerea legăturilor de familie”, deşi se află în proces de partaj cu nevasta ca să-şi salveze averea.

Mogulul Antenelor, Dan Voiculescu, şi-a redus pedeapsa cu un an şi a fost recompensat de 9 ori. Cristi Borcea a ieşit de 5 ori din penitenciar pentru “stăruinţă în muncă”. Tot din acelaşi motiv Fraţii Becali au avut şi ei parte de permisii din închisoare .

Maricel Păcuraru de la Realitatea TV a avut şi el libere peste libere din penitenciar, iar Dan Diaconescu are 231 de zile reduse din pedeapsă, scrie romaniacurata.

Fostul patron dinamovist Cristi Borcea a beneficiat de 13 recompense cu suplimentarea dreptului de a primi vizite şi pachet, o recompensă pentru “bună conduită, stăruinţă în muncă şi participarea la activităţile de reintegrare socială”, potrivit raportului ANP.  El a beneficiat şi de 5 permisiuni de ieşire din penitenciar

Ovidiu Tender a fost recompensat de 6 ori cu suplimentarea dreptului la vizite şi pachet. Nu a avut permisii din penitenciar. Are deja 72,39 zile câştig “pentru activităţile gospodăreşti şi participarea la activităţile de educaţie şi asistenţă psihologică”.

Tender are de ispășit 12 ani de închisoare în dosarul Rafo-Carom în care a fost condamnat şi Marian Iancu, pe 8 iunie 2015. Este la regimul închis, la penitenciarul Arad.