Cum suntem păcăliţi atunci când cumpărăm brânză şi lapte VIDEO

Goana după profit a producătorilor de lactate şi neatenţia consumatorilor au dus la apariţia unor situaţii de neimaginat. Brânza făcută din grăsimi vegetale, vândută ca telemea, dar şi laptele "proaspăt", făcut din lapte praf, sunt la vânzare complet legal şi la preţuri suspect de mici.

07 feb. 2015, 16:42
Cum suntem păcăliţi atunci când cumpărăm brânză şi lapte VIDEO

Aşa-numita „brânză bulgărească” este tot mai atractivă pentru cumpărătorii români, datorită preţurilor foarte mici. Însă tocmai acest „avantaj” se întoarce imediat împotriva consumatorului, deoarece brânza nu are nicio legătură cu laptele, potrivit România TV.

Aici se înlocuiesc grăsimile animale cu grăsimi vegetale şi se face această brânză vegetală, care, de fapt, este vândută sub un brand ca fiind telemea de oaie, de vacă sau ce etichetă mai folosesc„, a declarat Vladimir Mânăstireanu, fostul şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor.

Aceeaşi poveste este şi cu unele sortimente de lapte, vândute drept „produse de pe plaiurile Bucovinei„. Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine, spune că „gustul autentic românesc” cu care suntem păcăliţi este, de fapt, aroma laptelui praf din Antipozi.

Laptele praf care vine în România din Noua Zeelandă, Australia, Canada, nu poate veni decât sub formă de lapte praf. În laptele de consum este interzis laptele praf. Sunt firme în România care vând numai lapte din lapte praf şi spun „produs obţinut pe plaiurile Bucovinei”. Este lapte UHT care n-are nimic comun cu laptele, laptele trebuie să fie un produs viu„, a explicat Claudiu Frâncu.

Specialiştii ne sfătuiesc să fim foarte atenţi atunci când cumpărăm produse lactate, primul semnal de alarmă fiind preţul ridicol de mic al alimentelor.

Citeşte şi: ADEVĂRUL a IEŞIT la IVEALĂ. Din ce sunt făcuţi CARTOFII PRĂJIŢI de la McDonald’s VIDEO