Cum te ajută matematica în viaţă şi de ce este importantă geometria în dezvoltarea oricărei persoane

Un elev care face matematica "serios" in scoala generala si in liceu poate deveni mai usor un avocat sau un medic foarte bun. Problemele de geometrie antreneaza gandirea unui viitor CEO al unei companii. Matematica ajuta managerul unei companii in elaborarea de strategii de dezvoltare si tot ea structureaza discursul unui "umanist", astfel incat "sa nu ne certam ca chiorii". Toate aceste raspunsuri apartin matematicienilor sau tinerilor olimpici care au parasit terenul matematicii pure.

09 iun. 2014, 15:30
Cum te ajută matematica în viaţă şi de ce este importantă geometria în dezvoltarea oricărei persoane

Bogdan Enescu este profesor de matematică la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău şi antrenorul celor mai talentaţi matematicieni români şi americani. Este, de asemenea, şi primul olimpic internaţional român care a avut un elev care la rândul său a câştigat medalii la olimpiadele internaţionale de Matematică. Dascălul a explicat într-un interviu acordat HotNews.ro cum te ajută matematica în viaţă şi de ce este importantă geometria în dezvoltarea oricărei persoane.

Bogdan Enescu a declarat că „matematica îţi creează anumite scheme de gândire. De exemplu, când rezolvi o problemă de geometrie sintetică, geometrie elementară, ai o ipoteză şi o concluzie. Şi te gândeşti cum să faci legătura. Deci ce fac în tot demersul ăsta de rezolvare a problemei de geometrie? Încep şi îmi stabilesc anumite obiective. Îmi aleg diverse strategii, încerc diverse ipoteze„.

Toate chestiile astea le fac ulterior şi atunci când mă gândesc să închei un contract, eu fiind CEO al unei mari companii. Tot gânduri de genul ăsta sunt, deci eu sunt antrenat aşa dacă fac probleme de geometrie în gimnaziu sau în liceu„, a explicat profesorul de matematică.

Potrivit lui Bogdan Enescu, „cineva care face matematica serios în şcoala generală şi în liceu poate deveni mai uşor un avocat foarte bun sau un medic foarte bun„.

Citeşte şi: BACALAUREAT 2014. Cum să obţii o notă bună la BAC 2014 matematică dacă eşti mai puţin pregătit