Cum te ajută orzul verde să fii sănătos

Virtuţile terapeutice ale orzului au fost egal preţuite de greci şi de daci, care îl cultivau nu doar ca materie primă pentru pâine, ci şi ca leac pentru o mulţime de boli.

18 iun. 2014, 19:51
Cum te ajută orzul verde să fii sănătos

Cercetari de ultima ora confirma faptul ca, mai ales primavara, cand planta este in faza de dupa rasarire, in tulpinile ei sunt secretate substante cu efecte vindecatoare uimitoare, chiar si in boli aparent fara leac: cancer, hepatite, pancreatite, anorexie, anemie, diabet, tuberculoza etc. In cele ce urmeaza, vom cauta sa deslusim cate ceva din misterele acestui elixir de primavara.

Iata ce beneficii are orzul verde asupra sanatatii:

Citeşte şi Beneficii ale ghimbirului

Cancer

Consumarea zilnica vreme de o luna a sucului de orz (100 ml/zi – 50 ml dimineata si 50 ml seara, diluat cu apa) incetineste dezvoltarea tumorilor si previne formarea lor. (Se administreaza cu 30 de minute inainte de mesele principale). Efecte de remisie s-au constatat in cazul tratamentului cu suc de orz verde al cancerului de piele, al cancerului pancreatic, al diverselor forme de leucemie.

Gastrita, ulcer, pancreatita, colita

Se face un tratament de primavara, in care se consuma un sfert de pahar de suc de orz diluat cu apa, de 3-4 ori pe zi. Clorofila din compozitia acestui suc ajuta la refacerea mucoasei si a peretilor gastrici, in timp ce substantele sale alcaline reduc aciditatea.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Reguli de bază ca să mănânci sănătos