Un picior de al ei cântăreşte 60 de kilograme. Ce a păţit această femeie de a ajuns aşa

Publicat: Marţi, 26 Februarie 2013 21:51 // Actualizat: Marţi, 26 Februarie 2013 22:10 // Sursa: RTV.net

Sophia Loots, o femeie de 42 de ani din Africa de Sud a căpătat o boală foarte grea de la înţepăturile de ţânţari ce i-au transformat picioarele în membre de elefant şi i-au infestat sistemul circulator cu viermi. Un picior de-al ei cântăreşte peste 60 de kilograme.

Sophia Loots suferă de limfedem, din cauza înţepăturilor de ţânţari africani. Picioarele ei au ajuns să cântărească fiecare 63,5 kilograme. Nu şi-a dat seama cât ce are şi cât de gravă este boala ei, pentru că, de ruşine, nu a mers la medic mult timp, până ce infecţia i s-a agravat, dezvăluie Daily Mail. Mai mult, ea a crezut un timp că "se îngrăşase", pentru că îi plăcea foarte mult să mănânce.

În 2006, femeia fusese înţepată de insecte şi i se declanşase bola pe care a ignorat-o vreme îndelungată. De la o greutate corporală de 89 de kilograme, femeia a ajuns la 317 kg, iar membrele ei şi în special picioarele se umflaseră şi se deformaseră îngrozitor. Nu mai putea să se mişte fără ajutorul altei persoane şi nici să mai meargă la toaletă.

Prin înţepătururile ţânţarilor africani, în organismul ei au pătruns şi nişte larve filiforme care au blocat drenajul fluidelor în sistemul limfatic şi i-au provocat edeme severe. Boala se numeşte elefantiază (filariază limfatică) şi deformează ţesuturile până la grotesc, cu precădere în regiunea membrelor inferioare, dar şi a glandelor mamare feminine sau a organelor genitale masculine care ajunge la forme gigantice.

Dacă Sophia devenise inconştientă de boala ei, cu rudele, prietenii şi chiar cu necunoscuţii care aflau de cazul ei nu s-a întâmplat aşa. Ei au hotărât să o salveze. A început cu o dietă de slăbit şi a ajuns la o greutate ce îi permitea să fie operată. Medicii din Johannesburg i-au drenat lichidul din picioare, apoi i-au îndepărtat surplusul de piele. A ajuns acum la 127 de kilograme.

"Credeam că o să mor în patul meu. A fost îngrozitor!", mărturiseşte Sophia. Limfedemul, în diferite faze, afectează la ora actuală 200 de milioane de persoane, cele mai multe din Africa, de unde este originat şi sudul Asiei. Boala se combate chirurgical şi prin radioterapie, pentru distrugerea larvelor ce pătrund şi se dezvoltă în sistemul limfatic.


loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 feb 04:22
.../> … Link:  Un picior de al ei cântăreşte 60 de kilograme. Ce a păţit această femeie de a ajuns aşa Tags: ...
26 feb 23:33
Răspunde | Votează email 0 email
Ioana
Stirea exacta o dati, dar gramatica unde este?!? Mai scoliti-va, oameni buni, inainte sa v-apucati sa scrieti!!!! Ar trebui sa va fie rusine ca nu stiti nici macar gramatica de de clasa a VIII!!!
1
EUR
4.8426
RON
30 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H