Cum te păcălesc supermarketurile să faci mai multe cumpărături. S-a aflat secretul!

Deși de cele mai multe ori nu băgăm de seamă, muzica are un impact destul de mare asupra deciziilor noastre, iar comercianții știu să se folosească de acest aspect. Nici faptul că în multe magazine şi restaurante, răsună cântece de Crăciun, nu este doar din cauză că vânzătorii au intrat în spiritul sărbătorilor.

09 dec. 2018, 07:53
Cum te păcălesc supermarketurile să faci mai multe cumpărături. S-a aflat secretul!

Dacă într-un restaurant se ascultă muzică clasică, clientul are tendinţa de a supraestima calitatea produselor oferite, pe care le asociază cu muzica pe care o aude,  ceea ce îl determină să plătească mai mult decât ar trebui.

Acelaşi principiu se confirmă şi dacă într-un într-un magazin de vinuri se ascultă muzică clasică, în loc de muzică pop, compărătorul este  determinat să achiziţioneze un vin mai scump.

În timp ce, majoritatea magazinelor de haine folosesc muzică „trendy, up-tempo”, iar unele magazine de cafea merg pe muzică „lounge”.

Magazinele alimentare folosesc în general un playlist cu 40 de hit-uri. Ritmul este mai lent dimineaţa, atunci când cumpărătorii sunt mai în vârstă şi devine allegro odată cu apropierea serii.

Şi muzica de Crăciun care se poate auzi în magazine şi restaurante în această perioadă a anului are rolul ei. Pentru că fiind o perioadă în care ,,starea de bine” este mult mai accentuată, cumpărătorul va ajunge să cumpere mai mult decât şi-a propus, spiritul sărbătorior fiind puternic accentuat de ambianţa muzicală din magazine.