Cum ţi se schimbă căsnicia după prima naştere

Tu crezi la început că acea ființă mică este piesa de puzzle care-ți lipsea. Dar, în realitate, puzzle-ul vieții tale este construit în jurul nou-născutului. Copilul devine cel mai important înainte și după ce s-a născut, ocupând un loc colosal în viața voastră. Schimbările în căsnicie sunt inevitabile, dar iată ce implică să fii părinte:

03 ian. 2018, 09:03
Cum ţi se schimbă căsnicia după prima naştere

Spune la revedere timpului tău liber

Nu vă faceți griji, mami și tati. Vă veți descura cu bebelușul, doar că vă va ocupa tot timpul. Uită de serile în care vă vedeați cu prietenii și discutați ore în șir. Acum trebuie să împărășiți lucrurile pe care trebuie să le faceți în casă, pentru copil și pentru voi, ca familie. Petreceți timpul împreună, sprijiniți-vă unul pe celălalt și evitați certurile.

Care are prioritate: copilul și partenerul?

Vă uitați ore în șir la fața copilului, observând fiecare dezvoltare. Însă vine momentul în care partenerul trece pe locul doi. Neglijarea față de partener poate avea repercusiuni inimaginabile, care se pot înrădăcina, devenind profunde și statornice. Pentru a evita acest lucru, îndepliniți nevoile copilului împreună. Acest lucru vă va ajuta să consolidați relația dintre voi. Oferă-i timp și soțului tău, nu îl neglija.

Sexul devine istorie

Momentele intime pot deveni un lucru din trecut. Timpul liber pe care-l ai va fi petrecut cu bebelușul, iar acest aspect îl poate deranja pe soțul tău. Comunicarea este cheia. Explică-i că nu este vina lui și că, în timp, lucrurile vor deveni la normal. Cel mai important este să vorbești cu partenerul tău. El va ști să te înțeleagă.

Schimbarea este bună

Deși nu este ceea ce cauți, și nici ceea ce vrei, schimbarea nu este întotdeauna rea. Lipsa de la petreceri sau amânarea întâlnirilor poate să nu fie universul care vă testează răbdarea, dar rolul de părinte vă ajută să deveniți mai responsabili. Poți exista momente distractive prin îngrijirea copilului, cât și a partenerului prin jocuri. Vei ajunge să-l iubești și mai mult! 

4 alimente de evitat când eşti însărcinată