Cum tratezi pielea arsă de soare

Chiar daca in vacanta ne luam cu noi toate cremele necesare pentru protectia impotriva razelor de soare si a radiatilor ultraviolete, de multe ori acestea par inutile, aparand arsurile de soare.

07 iul. 2014, 04:28
Cum tratezi pielea arsă de soare

Cu totii stim ce inconfort creaza aceste arsuri, dureroase de altfel, si cat de greu este sa le tratam, mai ales daca vrem sa continuam sa iesim afara, pe plaja daca suntem la mare, alaturi de prieteni pe pajiste sau in excursii daca suntem la munte. Ce e de facut in cazul arsurilor de soare? Nimic mai simplu. Urmeaza unul sau mai multe din sfaturile de mai jos si vei scapa imediat de probleme.

Baia rece cu sau fara faina de ovaz
Unul dintre remediile cele mai simple si la indemana este sa faceti o baie rece. Atentie insa, nu cu gheata. Apa rece va ajuta pielea sa se racoreasca, va calma durerile provocate de arsuri oferindu-i un minim de confort. Dupa baie, stergeti pielea cu un prosop si aplicati pe zonele arse o lotiune bogata in vitamina E, pentru hidratare.
In cazul in care nu sunteti multumiti de efectele baii reci, puteti incerca sa adaugati in apa putina fuina de ovaz, reconfortanta pentru pielea iritata. Aceasta din urma este usor de preparat, amestecand 3-4 cani de apa cu faina de ovaz pe care le lasati la inmuiat 15 minute.

Continuarea pe Lyla.ro