Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă

Dacă berarii se întrec în reţete cât mai deosebite care să facă berea mai gustoasă, modul în care această populară băutură este servită este deseori neglijat.

08 iul. 2014, 15:20
Cum trebuie să bei berea pentru a fi mai gustoasă

Compania Spiegelau, care fabrică sticlă, a decis să schimbe acest lucru şi a conceput două tipuri de pahare speciale pentru bere.

Aceste pahare, care se vând în set de 2 bucăţi pentru 24,90 de dolari, menţin berea mai rece şi mai spumoasă mai mult timp, dar o fac şi mai gustoasă.

De ce fac bărbaţii „burtă de bere” de la îngheţată

Paharele asigură mai multe bule în băutură, care sunt esenţiale pentru o bere apreciată. Bulele se formează în imperfecţiunile din sticlă, iar baza specială a acestor pahare măresc suprafaţa unde se pot forma bulele.

În plus, forma curbată a sticlei determină particulele aromate să ajungă direct în nările consumatorilor, unde este percepută 75% din aroma berii. Apoi, forma specifică a paharului trimite băutura direct pe mijlocul limbii, unde se află mai mulţi receptori de gust.

De asemenea, unul din cele două tipuri de pahare speciale are o bază înclinată, astfel că lichidul îşi va păstra spuma iniţială, cu fiecare înghiţitură luată de consumator, deci spuma nu dispare după ce berea este turnată în pahar.

Citeşte mai mult pe descopera.ro