Cum va arăta Bucureştiul iluminat de sărbătorile pascale FOTOGALERIE

Centrul Bucureştiului va fi împodobit în acest an, pentru prima dată, cu luminiţe de Paşti, au anunţat recent reprezentanţii Primăriei Capitalei. Principalul punct de interes va fi Calea Victoriei, care va deveni pietonală în preajma sărbătorilor, de vineri seară până duminică seară. 

10 mart. 2017, 13:24

„Am inceput curatenia si repararea strazilor, dupa o iarna grea. Ne dorim ca, de Paste, sa inauguram Calea Victorie de la Guvern pana la Piata Enescu (Ateneul Roman) cu acces pietonal de vineri seara pana duminica seara. Si, in premiera, dorim sa infrumusetam orasul cu lumini festive de Paste, deoarece este cea mai mare sarbatoare a crestinismului, multi bucuresteni raman acasa, si este important ca orasul nostru sa fie impodobit de sarbatoare. Am observat ca bucurestenii, dar si turistii, au fost foarte incantati de Targul de Craciun, de aceea, si de Paste, Primaria Capitalei va organiza un Targ Pascal, tot in Piata Constitutiei. Imi doresc sa avem o capitala curata si frumoasa”, a declarat primarul general, Gabriela Firea, pentru HotNews.ro.

Deocamdata nu se stie cat va costa impodobirea orasului in acest fel, urmand ca Luxten, compania care se ocupa de iluminatul public, sa faca o estimare.

Primaria Capitalei a platit pentru organizarea targului de Craciun din 2016,din Piata Constitutiei, circa 7,2 milioane lei. Aceasta suma include amenajarile facute in cadrul targului, bradul de Craciun, casa lui Mos Craciun, patinoarul, caruselul, trenuletul, dar si organizarea concertelor din cadrul targului si onorariile artistilor. Pentru iluminatul de sarbatoare din oras, de pe marile bulevarde, reprezentantii Primariei Capitalei spun ca nu au platit nimic.

În 2016, luminiţele de sărbători au fost aprinse pe 1 decembrie, fiind decorate 52 de locuri din Capitală, pe un traseu de 29 kilometri, ce include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti – Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii – Piaţa Rosetti, zona Ateneu – Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu Strada Baba Novac, Bulevardul Unirii cu Strada Traian, Bulevardul Cantemir cu Bulevardul Mărăşeşti.