Cum va arăta cel mai înalt mall din lume GALERIE FOTO

Doi arhitecţi renumiţi au proiectat ceea ce va fi, în curând, cel mai înalt mall din lume. Turnul va avea o înălţime de 1401 metri şi va fi construit în Arabia Saudită.

06 mart. 2013, 17:43

Arabia Saudită se va putea lăuda, în curând, şi cu faptul că va avea cel mai înalt mall din lume. Lucrările sunt programate să înceapă peste câteva luni, iar costul acestora se va ridica la 1,2 miliarde de dolari. Unul pe măsura celor 1401 metri pe care îi va avea Kingdom Tower.

Construcţia va fi finalizată în 2018 dar proiectanţii au dat deja publicităţii imagini cu felul în care va arăta produsul finit, iar acestea sunt absolut uluitoare.

Arhitecţii care au lucrat la proiect, Adrian Smith şi Gordon Gill, au spus că linia construcţiei a fost inspirată din felul în care cresc plantele în deşert. Forma turnului va fi una aerodinamică, iar fiecare dintre cele trei „petale” ale construcţiei va avea o serie de „crestături” care vor crea, astfel, zone umbroase, unde vor putea fi amenajate terase cu vedere la Marea Roşie sau la Jeddah.

Cel mai înalt mall din lume va avea 59 de lifturi, care vor circula cu o viteză de 10 metri pe secundă, ceea ce înseamnă că de la primul nivel până la ultimul se va ajunge în aproximativ două minute şi jumătate. Pe lângă numeroase spaţii de recreere, restaurante şi magazine, mall-ul Kingdom Tower le va propune clienţilor şi un hotel Four Seasons.