Cum va arăta naveta spaţială construită de SpaceX? Elon Musk dezvăluie detalii importante

Publicat: Vineri, 27 Septembrie 2019 19:31 // Actualizat: Vineri, 27 Septembrie 2019 19:31 // Sursa: romaniatv.net

Elon Musk va oferi sâmbătă mai multe detalii despre caracteristicile noului prototip de navetă spaţială Starship Mk1 şi pentru racheta portantă Super Heavy ce vor fi folosite pentru a-i transporta pe astronauţi pe Lună, Marte dar şi spre alte regiuni ale Sistemului Solar.

Elon Musk îşi va susţine prezentarea la Boca Chica (Texas), unde SpaceX construieşte prototipul navetei spaţiale denumite Starship Mk1 sau Mark 1. Compania şi-a propus să lanseze acest vehicul, în premieră, luna viitoare, un test care se va desfăşura fără echipaj uman şi doar până la altitudinea de 20 de kilometri, conform informaţiilor oferite de Elon Musk.

Naveta Mk1 are 52,3 metri lungime şi cântăreşte 1.400 de tone cu rezervoarele de combustibil pline.

Antreprenorul sud-african, care a înfiinţat SpaceX în 2002, a informat publicul larg despre diferitele etape ale construcţiei acestui vehicul spaţial prin intermediul unor mesaje postate pe Twitter în ultimele săptămâni. Pe data de 25 septembrie, spre exemplu, el a publicat două fotografii cu naveta construită parţial, în timp ce era ridicată pe un transportor. Musk a oferit câteva informaţii despre Mk1 şi joi, într-o serie de mesaje pe Twitter prin care a răspuns unor întrebări adresate de persoanele care-i urmăresc contul. În aceste mesaje el a precizat că Mk1 are 52,3 metri lungime şi că va cântări 1.400 de tone cu rezervoarele pline şi doar 200 de tone fără combustibil.

"Naveta Mk1 are aproximativ 200 de tone fără combustibil & 1.400 de tone cu rezervoarele pline. Până la modelele (ulterioare) Mk4 şi Mk5 ne-am propus să coborâm greutatea până la 120 de tone cu rezervoarele goale. Capacitatea totală de transport este de 5.000 de tone", conform lui Elon Musk.

Într-un alt mesaj, Musk a precizat că naveta va avea 6 picioare de asolizare concepute speciale pentru aşezarea pe suprafeţe neuniforme.

Anterior, omul de afaceri a precizat că atât Mk1 cât şi Mk2 (un prototip similar construit la facilităţile din Florida ale SpaceX) vor fi propulsate de cel puţin trei dintre motoarele de nouă generaţie Raptor, construite de companie. Joi el a mai postat trei fotografii în care prezintă amplasamentul acestor trei motoare.

În varianta finală, pentru călătoria spre Marte, naveta cu o capacitate de 100 de pasageri va fi propulsată de 6 motoare Raptor. Racheta Super Heavy, care o va transporta pe orbită, va avea la rândul său nu mai puţin de 35 de motoare Raptor.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa aşteaptă cu nerăbdare finalizarea testelor rachetei şi navetei construite de SpaceX. El şi-a rezervat o călătorie în jurul Lunii la bordul navetei, călătorie prevăzută pentru anul 2023.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Elon Musk racheta portanta SpaceX Starship Mk1
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8433
RON
16 Jul
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H