Cum va arăta vasul TITANIC 2. Un antreprenor australian îl va construi VIDEO

Un antreprenor australian a prezentat în premieră planurile pentru construcţia vasului Titanic 2, o copie modernizată a celebrei navei care s-a scufundat în 1912, potrivit România TV.

27 feb. 2013, 11:28
Cum va arăta vasul TITANIC 2. Un antreprenor australian îl va construi VIDEO

Titanic 2 va respecta designul şi decorul originalului. Cu toate acestea, au fost făcute unele modificări, pentru a respecta actualele norme de siguranţă. În plus, pasagerii se vor putea bucura de aer condiţionat, internet şi suficiente bărci de salvare.

La mai mult de un secol după scufundarea Titanicului, omul de afaceri australian Clive Palmer a anunţat că va începe anul acesta construcţia unei replici moderne a vasului. El speră că Titanic 2 va putea traversa oceanul Atlantic în anul 2016. Bărbatul a refuzat să spună cât va costa investiţia. Titanic 2 va avea un cazino, un teatru şi un spital modern. Pasagerii vor găsi în cabine haine în stilul anului 1912, pentru a le permite să retrăiască atmosfera acelei epoci.

„Va avea acelaşi tip de design, dar va fi construit diferit. Vom avea aceeaşi experienţă pe care am fi avut-o în 1912. Nu voi divulga costul pentru că nu este vorba despre bani. Am suficienţi bani pentru a plăti, deci cred că asta este tot ce contează”, a declarat Clive Palmer.

Vasul Titanic s-a scufundat în oceanul Atlantic, în timpul călătoriei inaugurale, după ce s-a lovit de un aisberg. Circa 1.500 de oameni şi-au pierdut viaţa în tragedie.

Citeşte şi: Nepotul supravieţuitoarei de pe Titanic născută în România, vorbeşte despre bunica şi tatăl lui