Cum va fi testat cu detectorul de minciuni Gheorghe Dincă. Cum ar putea scăpa monstrul de răspunderea penală VIDEO

Gheorghe Dincă va fi testat şi cu detectorul de minciuni în următoarea perioadă. România TV a realizat un material despre cum arată camera în care va fi dus criminalul şi ce întrebări îi vor fi puse.

04 sept. 2019, 06:57
Cum va fi testat cu detectorul de minciuni Gheorghe Dincă. Cum ar putea scăpa monstrul de răspunderea penală VIDEO

Camera în care au loc testările poligraf are dimensiuni medii. Decorul este simplu, iar lumina este difuză ca să nu deranjeze. În mijlocul încăperii sunt amplasate o masă cu aparatul poligraf şi două scaune. Pe unul dintre ele stă criminalistul psiholog, pe celălalt, faţă în faţă, va fi Gheorghe Dincă. În tot acest timp, Dincă nu va fi păzit şi nici legat. Întregul proces va fi înregistrat audio video.

În examinarea poligrafa se pot pune până la 10 întrebări dintre care trei sau patru sunt relevante, legate de caz în care urmărește a se stabili dacă subiectul a comis sau nu faptele de care este bănuit. Sunt alte trei sau patru întrebări numite de control„, a declarat pentru România TV, Sorin Savu, expert poligraf.

Pe lingă testul poligraf, Gheorghe Dincă va fi expertizat și psihiatric. Dacă se va constată că nu a avut discernămant în momentul comiterii crimelor, ar putea scăpa de pedeapsă. O spune chiar avocatul lui Dincă.

Expertiza psihiatrică, dacă ar ieși că nu a avut discernământ, ar duce la înlăturarea răspunderii penale. e greu de spus ce va stabili INML, pentru că e singurul în măsură să analizeze întreaga sa situație medicală„, spune şi Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Rezultatele testului poligraf pot reprezenta probă în instanţă , dar nu una de sine stătătoare.