Prognoza meteo 28 septembrie. Continuă încălzirea în toată țara

Vremea în România | Meteorologul Oana Păduraru prezintă pentru România TV prognoza meteo pentru toată săptămâna. 

27 sept. 2022, 16:50
Prognoza meteo 28 septembrie. Continuă încălzirea în toată țara

Se anunță temperaturi mai ridicate față de media normală pentru această perioadă, în intervalul 27 septembrie – 2 octombrie 2022. În schimb, pentru miercuri, se anunță ploi în mai multe zone ale țării.

 

VREMEA LA NOAPTE, 27 septembrie

 

ÎN ȚARĂ

În Banat, Oltenia, sudul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul Munteniei și la munte vor fi averse, pe alocuri însoțite, îndeosebi în sud-vestul teritoriului, de descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, precum și prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. În restul teritoriului, astfel de manifestări vor fi pe arii mai restrânse. Minimele termice vor fi mai mari decât cele specifice perioadei și se vor încadra între 8 şi 17 grade. Spre sfârșitul intervalului, pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în sudul țării și în zonele depresionare.

BUCUREȘTI

Cerul va avea înnorări, iar probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată la începutul nopții. Temperatura minimă va fi de 11…13 grade. Spre dimineață vor fi condiții de ceață.

VREMEA MIERCURI, 28 SEPTEMBRIE

 

ÎN ȚARĂ

În regiunile vestice, nord-vestice și centrale, vremea va fi răcoroasă, înnorările vor fi temporare și local vor fi averse, posibil însoţite de descărcari electrice. În restul teritoriului, valorile termice vor fi în general mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această dată, cerul va fi variabil și ploile izolate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua pe crestele montane, în sud și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 28 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 6 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat după-amiaza și seara și în general slab în restul intervalului. Temperatura maximă va fi de 26…27 de grade, iar cea minimă de 11…13 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

VREMEA JOI, 29 SEPTEMBRIE

 

ÎN ȚARĂ

Vremea se va încălzi și va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, în special în sud-est. Cu precădere după-amiaza și la începutul nopții, temporar cerul va avea înnorări și se vor semnala averse și descărcări electrice local în nord-vest şi la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului, îndeosebi în centru. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 31 de grade, iar cele minime în general între 7 şi 17 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceață.

BUCUREȘTI

Vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii septembrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 28…30 de grade, iar cea minimă de 11…14 grade. La începutul și la finalul intervalului vor fi condiții de ceață.

VREMEA VINERI, 30 SEPTEMBRIE

 

ÎN ȚARĂ

Vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii septembrie în toată ţara, chiar deosebit de caldă în jumătatea de sud. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice în regiunile nord-vestice, local în zonele montane şi submontane şi în centrul teritoriului şi pe arii restrânse în est şi în sud-vest; pe alocuri cantităţile de apă vor fi însemnate. În sud şi în sud-est cerul va fi variabil, iar probabilitatea de ploaie redusă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar izolat şi de scurtă durată şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 30 de grade, uşor mai ridicate în Muntenia şi vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 8 şi 18 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

BUCUREȘTI

Vremea va fi frumoasă şi se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 14…15 grade, uşor mai scăzută în zona periurbană.

VREMEA SÂMBĂTĂ, 1 SEPTEMBRIE

 

ÎN ȚARĂ

Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele caracteristice perioadei în toate regiunile, dar în vest şi în nord-vest vremea va fi în general instabilă. În aceste zone, vor fi înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice, pe alocuri cantităţile apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste și izolat în celelalte zone, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 21 și 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 7…8 grade în depresiunile intramontane şi 18 grade pe litoral. Izolat se va forma ceaţă.

BUCUREȘTI

Valorile de temperatură vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, astfel că maxima va fi de 29…30 de grade, iar minima de 14…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi vântul va sufla moderat.

DUMINICĂ, LUNI, MARȚI

 

ÎN ȚARĂ

În prima zi, vremea va fi caldă pentru începutul lunii octombrie, apoi se va răcori treptat. Va ploua temporar în majoritatea zonelor.

BUCUREȘTI

Vremea va fi caldă şi predominant frumoasă în prima zi, apoi va deveni răcoroasă, iar probabilitatea de ploaie va creşte.