Cum va fi vremea în weekend. Află PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Finalul de săptămână aduce o uşoară încălzire a vremii, după dimineţile răcoroase urmând temperaturi mai ridicate în termometre. De marţi, pot apărea ploi însoţite de descărcări electrice.

06 sept. 2013, 14:28
Cum va fi vremea în weekend. Află PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă tot regiunile estice sunt vizitate temporar de ceva mai mulţi nori, aşa cum se va întâmpla şi în zona Carpaţilor Orientali, unde doar izolat sunt posibile ploi slabe. În cea mai mare parte a ţării, însă vremea rămâne frumoasă, cu cerul mai mult senin. Vântul e puţin mai turbulent în Moldova, în Dobrogea şi pe crestele munţilor. După răcoarea dimineţii, mercurul din termometre creşte de la o oră la alta şi după-amiază aşteptăm maxime de la 19, 20 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei până la 27, 28 grade în Lunca Dunării.

Şi pentru bucureşteni prima zi de weekend vine cu vreme frumoasă, dar şi cu răcoare în orele dimineţii. Cerul rămâne mai mult senin întreaga zi, iar vântul suflă domol. Până după-amiază temperatura ajunge la valori maxime în jur de 26 grade, destul de aproape de normalul termic al datei din calendar.

Duminică, vremea se încălzeşte uşor în majoritatea regiunilor, astfel încât după-amiaza aşteptăm maxime apropiate de cele normnale, adică de la 20 de grade în nordul Moldvei până la 20 grade în extremitatea sudică a ţării. În est, în sud-est, dar Şi la munte norii îşi mai fac drum pe cer, dar numai izolat sunt condiţii să plouă slab. În celelalte regiuni soarele domină cerul aproape neînsoţit de norii. Dimineaţa însă izolat sunt şanse de ceaţă.

În Capitală vremea va fi frumoasă, cu mai mult soare decât nori pe cer şi vânt care adie plăcut în cea mai mare parte a zilei. Temperatura maxima va fi in jur de 26 de grade.

Săptămâna viitoare debutează un regim termic foarte apropiat de cel normal în cea mai mare parte a ţării, mai ales în ceea ce priveşte maximele, adică valori de la 19-20 grade în nordul Moldovei până la cel mult 29 grade în sudul Olteniei. În prima parte a zilei avem parte de vreme plăcută în aproape toată ţara, cu cerul variabil şi doar pe arii restrânse aşteptăm la munte înnorări, averse însoţite de fulgere si tunete, fenomene care seara şi în noaptea de luni spre marţi se manifestă şi în vest şi în sud-vest. Vântul devine mai alert în Banat şi în sudul Crişanei.

Pentru bucureşteni, săptămâna începe tot cu vreme frumoasă şi normală termic pentru finalul primei decade a lunii septembrie. După-amiaza vine cu maxime în jur de 25 grade.

Marţi, cerul se înnorează temporar şi vor fi averse şi descărcări electrice, local în zonele din interiorul arcului carpatic şi la munte şi doar izolat în celelalte regiuni. Maximele termice rămân apropiate de mediile multianuale, între 20 şi 29 grade. De miercuri până vineri temperaturile cresc uşor, astfel încât vremea devine caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, cu maxime ce vor trece chiar uşor de 30 grade în extremitatea sudică a ţăarii. Temporar vor mai fi ploi şi descărcări electrice la munte şi local în celelalte regiuni.


loading...