Cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul de săptămână vine cu temperaturi caniculare în mare parte din ţară, însă, local, pot apărea furtuni însoţite de vânt şi grindină.

21 iun. 2013, 14:17
Cum va fi vremea în minivacanţa de Rusalii. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sâmbătă, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară după-amiaza pe arii restrânse în sud şi sud-vest. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în vestul, nordul şi parţial centrul ţării, precum şi în zona de munte unde, mai ales în partea a doua a zilei şi noaptea, local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime se vor încadra de la 27 de grade pe litoral şi 36 de grade în sud şi sud-vest. Indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în cea mai mare parte a Banatului şi a Olteniei, local în Crişana şi Muntenia şi izolat în sudul Moldovei.

Sâmbătă în Bucureşti vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza, când temperatura va urca până la 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va atinge pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin dimineaţa şi noaptea, iar vântul abia dacă se simte.

Duminică, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice, unde după-amiaza pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor gradul critic de 80 al disconfortului termic. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, precum şi în zona de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi înnorări, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă pot fi izolat mai însemnate. În restul teritoriului soarele domină cerul, iar astfel de fenomene se vor manifesta pe alocuri, cu precădere în cursul serii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 de grade în vest şi nord-vest şi 36 de grade în sud.

În Bucureşti, duminică vremea va fi în continuare caniculară după-amiaza, când temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Ziua începe cu soare, dar spre seară se înmulţesc norii şi trecător vor fi posibile ploi de scurtă durată.

Săptămâna debutează cu instabilitate atmosferică în vestul, centrul şi nordul ţării, unde şi valorile termice vor marca o uşoară scădere. În aceste zone cerul va avea înnorări ce vor lăsa averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate. În restul teritoriului vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară după-amiaza, iar fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local. Temperaturile maxime vor pleca de la 24 de grade în nordul Moldovei şi 35 de grade în sud-est.

Vremea călduroasă nu le dă pace bucureştenilor nici luni. Maxima termică va fi de 33…34 de grade. Norii îşi vor face apariţia pe cer, iar după-amiaza vor fi condiţii de averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă duartă ale vântului.

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a ţării, călduroasă chiar pe parcursul zilei de marţi în sud-estul ţării când maximele termice vor ajunge din nou la 35 de grade, plecând de la numai 22 de grade în regiunile vestice, ceea ce însemnă o scădere a temperaturilor cu aproximativ 7 grade. Devine însă din ce în ce mai ridicat gradul de instabilitate atmosferică. Prin urmare sunt aşteptate ploi, însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului în majoritatea regiunilor, mai ales după-amiaza şi seara. Vor fi condiţii de grindină, iar izolat cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

Citeşte şi PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI