Cum verifici când un cazino are licență la ONJN

Piața jocurilor de noroc online din România este supusă în acest moment unor reguli și reglementări clare. Instituția care se ocupă de autorizarea, reglementarea și monitorizarea jocurilor de noroc este ONJN – Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

17 oct. 2022, 12:04
Cum verifici când un cazino are licență la ONJN

Printre regulile impuse de această instituție a Statului se numără și faptul că românii sunt obligați să își deschidă cont și să participe la jocuri de noroc doar pe site-urile care au obținut o licență de funcționare din partea ONJN, altfel riscă să fie amendați.

Tocmai din acest motiv este foarte important să știi cum poți verifica dacă site-ul pe care vrei să joci deține o licență ONJN și chiar despre acest subiect îți voi oferi informații foarte utile în continuare.

Cum afli dacă un cazino este licențiat ONJN?

Înainte de a începe distracția la jocuri de noroc pe internet trebuie să te asiguri că platforma pe care vrei să joci este una cu licență. În acest fel vei ști încă din start că te distrezi în mod legal și nu ești expus niciunui fel de risc. Este foarte ușor să verifici dacă un site are licență, iar pentru a face există doi pași extrem de simpli pe care să îi urmezi.

În primul rând, trebuie să găsești pe site-ul cazinoului respectiv numărul licenței ONJN, data de obținere a acesteia, precum și data de valabilitate. De regulă, informațiile privind licența de funcționare se găsesc pe toate site-urile de gambling în subsolul acestora, adică în partea de jos a fiecărei pagini.

În al doilea rând, pentru o verificare suplimentară și pentru a fi 100% sigur că site-ul pe care vrei să te distrezi este unul licențiat poți să accesezi pagina oficială a ONJN. Pe site-ul instituției vei găsi o listă albă cu operatorii acceptați care au primit licență, precum și o listă neagră cu operatorii interziși la noi în țară. Verifică așadar dacă platforma care te interesează se regăsește pe lista operatorilor acceptați de către ONJN.

Odată ce ai efectuat aceste două căutări poți fi sigur că site-ul respectiv funcționează în mod legal. Astfel te poți înregistra și te poți distra fără niciun fel de griji în cadrul lui.

Există zeci de cazinouri online cu licență la ONJN în România în ziua de astăzi, astfel că opțiunile de distracție sunt numeroase și vei putea alege platforma potrivită pentru tine pentru a te distra în siguranță în mediul online. În continuare îți voi prezenta motivele pentru care merită să alegi un cazino cu licență la ONJN.

De ce trebuie să alegi un cazino cu licență?

Există mai multe motive pentru care trebuie și merită în același timp să te distrezi doar în cazinourile online licențiate la ONJN. Iată care sunt principalele aspecte:

  • Te distrezi în mod legal – dacă vei alege un cazino cu licență nu trebuie să îți faci niciun fel de griji privind legalitatea; în schimb, în cazul în care te distrezi pe un site nelicențiat riști să primești o amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 lei; iată așadar un motiv suficient de bun pentru care orice român ar trebui să aleagă doar cazinouri cu licență ONJN
  • Participi la jocuri de noroc corecte – corectitudinea jocurilor oferite este un aspect atent verificat de către ONJN în momentul în care se acordă o licență de funcționare pentru un cazino; așadar, în cadrul platformelor licențiate ești sigur că participi la jocuri de noroc corecte (păcănele), care îți oferă șanse reale de câștig; în plus, în cadrul fiecărui joc este afișată rata de plată a acestuia, astfel că totul este transparent și corect
  • Informațiile personale și bancare sunt în siguranță – pentru a fi acceptate pe piața din România, cazinourile online trebuie să dispună de sisteme avansate de securitate; astfel, în cadrul unui cazino cu licență ONJN toate informațiile tale personale și bancare, precum și banii depozitați în cont se află în deplină siguranță

În concluzie, dacă ai de gând să te distrezi la jocuri de noroc online, atunci să alegi un cazino cu licență ONJN este fără dar și poate cea mai bună decizie în momentul de față. În acest fel te distrezi legal și în deplină siguranță și beneficiezi de jocuri corecte.

Toate cazinourile licențiate ONJN îți vor oferi o experiență de joc excelentă, de care te vei bucura încă din primele momente ale accesării platformei.