Cum verifici consumul de baterie şi Internet pe iPhone şi Android

Dacă ești curios să afli care aplicații consumă cel mai repede bateria și prea mult Internet pe Android și iOS, răspunsul este destul de simplu. Totuși, nu toți utilizatorii știu sau nu s-au preocupat să afle până acum.

29 mai 2015, 09:56
Cum verifici consumul de baterie şi Internet pe iPhone şi Android

Am ales pentru acest tutorial platformele Android și iOS, deoarece sunt cele mai populare. Pașii pentru a afla ce anume consumă prea multă baterie și prea multe date sunt similar și pe Windows Phone, dacă ai un astfel de telefon. După ce anul trecut AVG ne informa despre aplicațiile care consumă prea mult spațiu și prea multă baterie, este timpul ca pe noul tău telefon să ții tu sub control astfel de programe. 

Dacă tot ajungi să vezi cât Internet consumi pe Android, poți și seta o limită care, odată atinsă, va duce la oprirea Internetului din abonament. Astfel, nici nu mai depășești pachetul tău de date, nici nu mai stai atât de mult pe Facebook. Îți rămâne însă conexiunea prin WiFi, iar partea bună este multitudinea de hotspot-uri disponibile prin oraș.

Cum verifici consumul de Internet și baterie pe Android

Ultimele versiuni de Android și iOS au opțiuni foarte bune pentru a afla, fără nevoia unor aplicații terțe, cine consumă cel mai mult pe telefon. Aici am ales să vorbesc doar despre baterie și Internet, deoarece spațiul de stocare ocupat poate fi văzut atât când instalezi aplicația, cât și în meniul telefonului. Totuși, dacă ai nevoie de aplicația respectivă, e cam greu să renunți la ea și să te bazezi pe browser.

Mai multe detalii pe playtech.ro