CUM VERIFICI DACĂ OUALE SUNT PROASPETE. Testul care te va feri de multe boli

Daca nu ai bunici la tara, care sa iti poata furniza alimente proaspete, atunci cumparaturile in supermarket sau piata sunt inevitabile, insa exista intotdeauna incertitudinea ca produsele alimentare de pe rafturi sunt intotdeauna proaspete. 

17 feb. 2016, 08:38

Pentru a vedea dacă ouăle sunt bune de consumat vei avea nevoie de un castron adanc din sticla, niste apa si cateva secunde, scrie secretele.com.

Mai intai, toarna apa in castronul din sticla. Pune oul in castron cu atentie si urmareste ce se intampla.

Citeşte şi Atenţie! Ce înseamnă numărul de lângă data de expirare de pe ouă

Daca oul este proaspat, el se va scufunda complet si va cadea pe fundul castronului.

In cazul in care oul nu este nici proaspat, dar nici prea vechi, o parte va atinge fundul castronului, iar cealalta se va ridica spre suprafata apei.

Spre deosebire de situatile anterioare, in cazul in care oul este vechi, acesta va pluti pe suprafata apei. Acest tip de ou nu este recomandat pentru consum.

Citeşte şi Peste 40 de persoane, INTOXICATE cu mâncare la un HOTEL din Sibiu. 13 au ajuns la spital

O alta metoda prin care poate fi verificata prospetimea unui ou este sa fie tinut in mana si apropiat de ureche. Apoi, oul trebuie usor miscat, acordandu-se atentie sunetului care se declanseaza din interior.

Daca nu se aude niciun sunet, atunci oul este proaspat, iar daca se aud sunete, atunci este posibil ca oul sa fie vechi si nu trebuie consumat.