Cum vor arăta ARCUL DE TRIUMF, Casa Cesianu şi Muzeul Nicolae Minovici după lucrările de consolidare FOTO

Publicat: Marţi, 01 Iulie 2014 09:12 // Actualizat: Marţi, 01 Iulie 2014 09:12 // Sursa: romaniatv.net

Arcul de Triumf, Muzeul Nicolae Minovici şi Casa Cesianu din Capitală se află în curs de consolidare, reabilitare şi conservare cu fonduri europene.

După consolidare, Arcul de Triumf va deveni rezistent la un cutremur de 9 pe scara Richter.

"Arcul de Triumf este un monument reprezentativ al istoriei ţării noastre şi dorim, ca după reabilitare, să îl reintroducem în circuitul turistic naţional şi internaţional. Şantierul a început în urmă cu trei luni, iar în prezent stadiul lucrărilor este de 25%. Acum se lucrează la consolidarea monumentului, utilizându-se aceeaşi procedură ca la sediul vechi al Primăriei Municipiului Bucureşti, adică izolarea antiseismică a bazei clădirii. Monumentul devine rezistent astfel la un cutremur de 9 grade pe scara Richter", a declarat Sorin Oprescu.

CITEŞTE ŞI Cum se va schimba Bucureştiul în 2014. Ce proiecte vor fi finalizate şi ce lucrări încep

Şi la Muzeul Nicolae Minovici s-a demarat organizarea şantierului şi se vor efectua lucrări de consolidare, reabilitare şi restaurare, precum şi amenajarea curţii exterioare.

"Acest monument, vechi de peste 100 de ani, va fi repus în circuitul turistic anul viitor. Se va reabilita şi atelierul de restaurare a obiectelor de patrimoniu ale muzeului, se va consolida construcţia de la limita de vest a proprietăţii, aflată în stare de ruină. De asemenea, odată finalizată, clădirea va adăposti un muzeu dedicat familiei Minovici", a declarat Primarul General.

Muzeul Nicolae Minovici face parte din patrimoniul naţional şi este cunoscut ca fiind una dintre cele mai remarcabile case construite în stil românesc.

La Casa Cesianu, lucrările au început în noiembrie 2013, iar în prezent stadiul acestora este de 50%. În două luni se termina reabilitarea clădirii şi se vor demara lucrările de reabilitare a curţii unde se va amenaja un lapidarium.

Lucrările de consolidare la Corpul A au fost finalizate, iar în acest moment, se reexpertizează componentele artistice de piatră şi se prelevează probe de laborator cu scopul de a demara restaurarea acestora. Au fost efectuate lucrări de arhitectură şi lucrări la instalaţiile electrice, termice şi sanitare la Corp A, pe toate nivelele (S+P+E+M), iar în cursul lunii iunie au fost executate lucrări la toate etajele clădirii, inclusiv la faţada şi curtea exterioară.

Începând de luna viitoare şi Observatorul Astronomic "Vasile Urseanu" va intra în şantier pentru lucrări de reabilitare şi urmează să fie finalizat până în aprilie 2015.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iul 12:15
...Urseanu” va intra în şantier pentru lucrări de reabilitare şi urmează să fie finalizat până în aprilie 2015. [romaniatv.net] Comentarii...
01 iul 09:50
...se află în curs de consolidare, reabilitare şi conservare cu fonduri europene. Citește mai departe… …read more...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H