Cum vor arăta magazinele viitorului: coșurile vor spune cum ne facem cumpărăturile

Americanii au realizat prototipul unui coș de cumpărături cu ajutorul căruia retailerii vor ști imediat care ne sunt obiceiurile atunci când mergem la shopping.

21 ian. 2012, 14:28
Cum vor arăta magazinele viitorului: coșurile vor spune cum ne facem cumpărăturile

Cu cât coșul de cumpărături pe care îl folosim este mai mare, cu atât vom cheltui mai mult, au demonstrat cercetările făcute în rândul consumatorilor, în urma cărora s-a avansat și o cifră.

Dacă ne plimbăm prin magazine cu un coș de două ori mai mare decât cel obișnuit, vom lăsa la casă cu 40% mai mult.

Plecând de la aceste cifre, mulți retaileri, chiar și dintre cei prezenți pe plan local, au înlocuit coșurile de mână, mult mai mici, cu cele pe rotile.

Viitorul ne pregătește însă ceva și mai ingenios. În laboratorul unuia dintre cei mai importanți producători din domeniu a luat naștere un prototip de căruț de cumpărături care oferă retailerilor informații prețioase despre modul în care oamenii aleg ce și cât să cumpere, potrivit lui Martin Lindstrom, unul dintre cei mai reputați experți în branding, cofondator al companiei de cercetare Buyology Inc.

Chiar dacă arată ca un coș obișnuit, noul produs este echipat cu GPS care se conectează la serverul magazinului.

Astfel, angajații retailerului vor putea afla în timp real unde se află un anumit consumator. În acest fel, magazinele vor putea realiza foarte ușor portretul consumatorului, având la dispoziție informații despre cât de repede sau încet o persoană își face cumpărăturile, cât durează să ia o decizie, traseul preferată prin magazin și ce anume pune în coș.