Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze: „Am făcut tot ce se putea în spital, dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia”

Medicii de la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara au decis să meargă din casă în casă şi pe străzile din oraş pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze împotriva coronavirusului.

10 nov. 2021, 14:16
Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze: „Am făcut tot ce se putea în spital, dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia”

Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze. Cadrele medicale de la „Victor Babeş” vor merge din casă în casă şi vor încerca să le explice oamenilor de ce este important să se vaccineze împotriva coronavirusului şi să respecte în restricţiile impuse de autorităţi.

Cum vor medicii din Timişoara să-i convingă pe oameni să se vaccineze

Medicii au decis să oraganizeze o campanie pro-vaccinare, după ce au văzut că în secţii sunt sute de pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de păr pentru că nu vor să se vaccineze şi nu cred în boală.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 10 noiembrie 2021. 6000 de cazuri noi, dar peste 400 de morţi în 24 de ore şi un singur loc liber la ATI. Lista incidenţei pe localităţi

”Atunci când vezi secţiile de Terapie Intensivă pline cu pacienţi a căror viaţă atârnă de un fir de păr, din cauză că refuza vaccinul sau nu cred că boala există, atunci când secţiile roşii sunt pline de pacienţi cu forme medii sau grave de COVID care pur şi simplu ar face orice pentru a putea respira fără a fi conectaţi la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor sa se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români?

În acel moment, îţi dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, şi zilele, şi nopţile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care îi tratam astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înţeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca şi să se ferească, nu am fi ajuns în situaţia asta”, au mai transmis reprezentanţii Spitalului Victor Babeş din Timişoara, potrivit News.ro. 

Aceştia anunţă că au decis să facă mai mult pentru informarea populaţiei.

”De aceea, noi, câţiva medici rezidenţi de ATI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur şi simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, faţă în faţă, de ce este necesar să ne vaccinam, să ne protejăm. Vom sta de vorbă cu timişorenii, le vom împărtăşi din experienţa noastră din spital si le vom arata care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse”, au mai precizat medicii.

Campania pro-vaccinare a medicilor va începe joi, în zona Stadion – Sala Olimpia, zilnic, începând cu ora 17.00.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă: „O rată de vaccinare de 50 la sută din populaţie este insuficientă pentru a preveni impactul viitoarelor valuri pandemice”


loading...