Cum vor sta elevii în bănci când se redeschid școlile. Când vor fi stabilite regulile de distanţare: Totul se va face printr-un ordin comun al MS şi MEC

Unităţie de învăţământ din România vor veni cu reguli stricte după ce elevii vor începe cursurile şcolare fizic. Măsurile vor fi stabilite printr-un ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

22 ian. 2021, 19:15
Cum vor sta elevii în bănci când se redeschid școlile. Când vor fi stabilite regulile de distanţare: Totul se va face printr-un ordin comun al MS şi MEC
Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Calculele făcute de "Salvaţi Copiii"

Cum vor sta elevii în bănci când se redeschid școlile. Decizia va fi luată după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea a şcolilor, a anunţat vineri la ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cum vor sta elevii în bănci când se redeschid școlile. Când vor fi stabilite regulile de distanţare

Şcolile ar urma să se deschidă în 8 februarie, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) va lua decizia finală pe 2 februarie.

„Regulile de distanţare vor fi stabilite printr-un ordin comun al ministrului Sănătăţii şi ministrului Educaţiei, ordin care va fi promovat de îndată după ce va fi luată decizia de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, în urma analizei din data de 2 februarie.

Încercăm să promovăm acest ordin împreună cu Ministerul Sănătăţii cât mai repede cu putinţă, dacă se poate chiar imediat după decizia din data de 2 februarie, pentru ca şcolile să fie pregătite pentru respectarea acestor măsuri. (…) Să vedem, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu INSP, care sunt măsurile acceptabile pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli pentru elevi şi profesori.

Aceste măsuri vor fi cuprinse într-o manieră cât mai explicită în ordinul de ministru comun Educaţie-Sănătate care va fi elaborat, dacă nu în data de 2 februarie, în data de 3 februarie sunt sigur că el va putea fi elaborat.

Şcolile din România au fost deja anunţate. S-a cerut o raportare cu cadenţă săptămânală, în fiecare zi de vineri, cu privire la stocurile de materiale sanitare, de produse de igienă, de măşti şi toate celelalte elemente care asigură respectarea regulilor. (…)

Ministerul Educaţiei verifică regulat existenţa (…) stocurilor de materiale în toate şcolile din România. Vorbim de 7.203 unităţi de învăţământ, care au la rândul lor peste 10.000 de structuri arondate. Deci, sunt practic peste 17.000 de şcoli, din care cu personalitate juridică 7.203”, a spus Cîmpeanu într-o conferință online, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Cum se va face testarea elevilor şi profesorilor suspectaţi de COVID-19 la şcoală