Cum vor vota PMP şi UDMR în cazul ridicării imunităţii parlamentare a Rovanei Plumb

Deputații PMP vor vota pentru ridicarea imunității parlamentare a ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a anunțat luni viceliderul grupului PMP din Camera Deputaților, Robert Turcescu. UDMR nu a luat încă o decizie în această privinţă, a transmis Kelemen Hunor.

25 sept. 2017, 16:21
Cum vor vota PMP şi UDMR în cazul ridicării imunităţii parlamentare a Rovanei Plumb

„Vom vota cererea de ridicare a imunității. Pentru noi, în acest moment, este foarte clar că și Sevil Shhaideh, și Rovana Plumb trebuie să demisioneze. Există o nuanță aici — noi ne-am uitat atent la toată desfășurarea aceasta de evenimente și am spune că mai degrabă e cât se poate de străveziu traficul de influență care a fost exercitat pe parcursul acestei afaceri numite Belina. Vă aduceți aminte cum a făcut PSD scut în jurul domnului Bivolaru, în jurul domnului Costică Nicolescu de la Argeș când au avut probleme penale. Se repetă istoria. Astăzi ies triumfător din ședința lor de la PSD și anunță că stau strâns uniți în jurul doamnelor Plumb și Shhaideh. Este o situație care nu are neapărat legătură cu PSD, are legătură cu grupul infracțional organizat din jurul domnului Liviu Dragnea. Tot ce atinge acest om în momentul de față, fie că vorbim despre acțiunile lui politice, fie că vorbim despre inițiative legislative sau de felul în care înțelege să își exercite puterea ca președinte de partid, este toxic și sfârșește foarte prost”, a declarat Robert Turcescu la Palatul Parlamentului.

Kelemen Hunor: E prematur să spunem cum votăm în cazul Plumb. Şi lumea s-a făcut în două zile

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni că este prematur să anunțe cum va vota formațiunea pe care o conduce în cazul ministrului delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, pentru care DNA cere începerea urmăririi penale în dosarul „Belina”.

„E prematur și lumea a fost creată în două zile. Pentru această trecere din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a consiliului județean nu cred că vreun ministru poate fi tras la răspundere. Ceea ce s-a întâmplat ulterior nu știu, nu cunosc, dar dacă noi punem în discuție oportunitatea unui act normativ atunci mai bine lăsăm să guverneze anchetatorii”, a afirmat liderul UDMR, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul în care este vizat și vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea CJ Teleorman.

Rovana Plumb este în prezent deputat PSD și ministru delegat pentru Fonduri Europene, iar solicitarea DNA urmează să fie discutată în Biroul permanent al Camerei Deputaților.