Cum vorbeşte limba română ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti VIDEO

Prestaţia în limba engleză a ambasadorului român în Marea Britanie, Ion Jinga, în scandalul cărnii de cal, a atras numeroase critici. Mulţi internauţi au sancţionat modul în care s-a prezentat diplomatul la CNN, dar au fost şi unii care i-au luat apărarea spunând că Jinga n-a vorbit incorect, doar că n-a fost fluent. Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Marris, s-a făcut şi el remarcat prin ieşirile sale în limba română.

13 feb. 2013, 20:40

Una dintre prestaţiile în limba română ale ambasadorului Marii Britanii, Martin Harris, este legată de ziua de 15 ianuarie, care marchează ziua poetului Mihai Eminescu.

Harris a înregistrat, anul acesta, un mesaj video în care vorbeşte în limba română şi recită poezia „Revedere”, în care arăta că pădurile României sunt printre cele mai frumoase din Europa şi trebuie protejate.
 
„Ianuarie este o lună a marilor scriitori cred, în România şi în Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcăm în Marea Britanie ziua de naştere a lui Robert Burns, poetul naţional al Scoţiei, şi pe 15 ianuarie marcăm ziua lui Mihai Eminescu, şi cu această ocazie aş dori să citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred că, o poezie celebră, «Revedere», care este despre o întâlnire între un om, cred Eminescu, şi o pădure”, spunea ambasadorul britanic.

Mesajele internauţilor pentru ambasadorul britanic au fost de felicitare.

În decembrie 2012, diplomatul britanic înregistra un alt mesaj video în care recita „Pluguşorul”.

Harris nu s-a dat în lături să recite recent şi balada „Mioriţa”.

Martin Harris a venit ca ambasador al Marii Britanii în România în 2010, reuşind, ca şi predecesorii săi Robin Barnett şi Quinton Quayle, să înveţe limba română, neavând ezitări în a etala aceste cunoştinţe, inclusiv în interviuri acordate presei.

Martin Harris este şi unul dintre primii şi puţinii ambasadori străini la Bucureşti care deţine un blog, pe care afişează comentarii şi mesaje atât în limba engleză, cât şi în română.