Cum vrea Gabriela Firea să oprească emigrarea tinerilor din România. Măsurile anunţate de ministrul Familiei

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunţat că va lansa programe pentru sprijinirea tinerilor în aşa fel încât să-i convingă să nu mai plece din ţară.

17 dec. 2021, 12:15
Cum vrea Gabriela Firea să oprească emigrarea tinerilor din România. Măsurile anunţate de ministrul Familiei

Gabriela Firea a anunţat o serie de măsuri prin care Ministerul Familiei vrea să-i ajute pe tineri să-şi construiască o locuinţă. Prim-vicepreşedintele PSD are în plan să oprească emigrarea tinerilor din România şi să acorde sprijin populaţiei din mediul rural.

Cum vrea Gabriela Firea să oprească emigrarea tinerilor din România. Programele anunţate de ministrul Familiei

Programele Ministrului Familiei vor cuprinde:

  • granturi pentru cumpărarea de locuințe
  • aparatură electronică pentru telemuncă
  • facilități fiscale
  • construirea de creșe și grădinițe
  • continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri
  • facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

„Acestea sunt câteva dintre prioritățile discutate azi cu reprezentanții a 12 organizații de tineret, dintre cele mai reprezentative din țară. Anul viitor este Anul European al Tineretului și îl vom face să conteze”, a explicat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Gabriela Firea, primele măsuri pentru sprijinirea tinerilor. „Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală”

„Tinerii au nevoi concrete. Îi vom ajuta să-și cumpere mai ușor o locuință sau aparatură electronică pentru muncă sau școală.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse are în plan facilități fiscale, construirea de creșe și grădinițe, continuarea programelor de finanțare pentru start-up-uri sau facilitarea accesului tinerilor din mediul rural la o educație de calitate.

În cadrul ministerului pe care îl conduc, va exista o Direcție Generală pentru Politici de Tineret și pentru Locuire, absolut necesară pentru identificarea de soluții într-o chestiune presantă pentru multe categorii de tineri. Știu că una dintre principalele probleme cu care se confruntă tinerii este cea a locuinței, de aceea intenționăm să construim parteneriate cu băncile și să susținem dezvoltarea unor programe de creditare pentru cumpărarea de locuințe”, a mai precizat Gabriela Firea.

Citeşte şi: BOMBĂ! Nicuşor Dan vrea 100 de autobuze electrice în Bucureşti! Suma colosală pe care o să o plateasca primăria! Fiecare va fi cu 140.000 de euro mai scump decât ar fi plătit Firea!

Gabriela Firea: „Trebuie să facem mai mult pentru a-i convinge pe tinerii din România să nu plece din ţară”

„În programul de guvernare, printre priorităţile Ministerului pe care-l conduc sunt multe proiecte dedicate tinerilor. Vrem să ne ocupăm la modul real de aceştia, de a-i convinge să nu mai plece din ţară, nu doar oferindu-le tabere sau anumite proiecte de mici dimensiuni sau anumite centre culturale ori sportive. Acestea sunt bune, sunt necesare, dar cred că trebuie să facem mai mult pentru a-i convinge pe tinerii din România să nu plece din ţară şi să simtă că nu doar locuiesc în oraşele noastre, ci şi trăiesc cu adevărat şi îndrăznesc să-şi întemeieze o familie.

Tinerii trebuie să fie susţinuţi de asemenea şi pentru a-şi perfecţiona, pentru a avea vocaţia, pentru a şti unde este mai bine să acceseze un loc de muncă. De asemenea, şi tinerii de la sate trebuie încurajaţi pentru găsirea unui loc de muncă.

Ne propunem să avem măsuri ţintite din punct de vedere financiar, anumite reduceri de impozite şi taxe, anumite facilităţi fiscale, de asemenea granturi pentru construirea de locuinţe sau de case”, a mai precizat Gabriela Firea.

Guvernul acordă ajutoare pentru pensionarii cu venituri mici

De asemenea, românii care au pensii între 1.000 și 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un ajutor financiar pentru a putea face față facturilor la energie. Sprijinul se va acorda, în funcție de valoarea pensiei, pentru ca veniturile lor să ajungă la 2.200 de lei, a spus ministrul Familiei, Gabriela Firea.

Banii se vor acorda o singură dată, în prima lună a anului viitor, iar de acest sprijin o să beneficieze aproximativ 2,5 milioane de pensionari.

„Pensionarii cu veniturile cele mai mici primesc un ajutor, astfel încât oricine are pensia cuprinsă între 1.000 și 1.600 de lei să ajungă la venituri de 2.200 de lei în luna ianuarie. Astfel – și acestea sunt cifrele concrete – ajutorul va fi acordat diferențiat. Cine are pensia de 1.000 de lei va primi un ajutor de 1.200 de lei.

Cine are pensia de 1.001 va primi un ajutor de 1.199 de lei. Cine are pensia de 1.002 lei va primi un ajutor de 1.198 de lei, iar ajutorul va scădea pe măsură ce pensia este mai mare. Astfel că persoanele cu 1.600 de lei pensie vor primi 600 de lei acest ajutor, sprijin financiar din partea guvernului”, a spus Firea într-o conferință de presă.

Citeşte şi: Gabriela Firea explică cum va fi acordat ajutorul pentru pensionari: „Oricine are pensie între 1.000 şi 1.600 de lei va avea un venit de 2.200 de lei în ianuarie”