Cum vrea PP-DD să ajungă în Guvern şi să obţină funcţii

Oamenii lui Dan Diaconescu ar putea obţine funcţii în Guvern, în baza protocolului de colaborare semnat de şefii PSD şi PPDD, informează România TV.

26 iun. 2014, 09:26
Cum vrea PP-DD să ajungă în Guvern şi să obţină funcţii

Potrivit România TV, deşi protocolul nu prevede cooptarea PP-DD la guvernare, acest lucru ar putea fi posibil în condiţiile în care un articol spune că acordul poate fi completat cu anexe, iar altul permite PPDD-iştilor să primească funcţii în administraţia locală şi centrală.

Astfel, articolul 3 din protocolul celor două partide prevede: „Reprezentarea PP-DD în funcţiile politice, din cadrul administraţiei publice centrale şi locale, se va realiza în funcţie de ponderea PP-DD în Parlamentul României şi respectiv la nivel teritorial, consilieri judeţeni şi locali”.

Articolul 10 stabileşte: „În funcţie de evoluţia situaţiei politice, prezentul acord politic poate fi completat de anexe, semnate de ambele părţi.”

Liderul PP-DD, Simona Man, nu a exclus varianta cooptării PP-DD în structurile guvernamentale.

Nu excludem această variantă, dar in acest moment există o alta problemă si ar trebui sa ne uitam la votul exprimat de UDMR ieri in plen. UDMR pune deja probleme in ceea ce inseamnă aceata coalitie de guvernare. Cred ca momentul in care am particpa la guvernare ar fi cel in care UDMR paraseste coalitia de guvernare„, a declarat Simona Man.