Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Cîțu. Anunțul făcut de social-democrați: ”Atunci vom depune moțiune de cenzură”

PSD joacă și ultima carte pentru ca Guvernul Cîțu să fie dat jos. Radu Oprea a anunțat ce stratefie va fi abordată și ce măsuri vor fi inițiate de social-democrați pentru a rezolva problemele actuale cu care se confruntă românii.

20 sept. 2021, 13:58
Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Cîțu. Anunțul făcut de social-democrați: ”Atunci vom depune moțiune de cenzură”

Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Cîțu. De altfel, senatorul PSD a anunţat că partidul va demara o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi energie electrică.

Cum vrea PSD să dea jos Guvernul Cîțu. Anunțul făcut de social-democrați

”Am decis, împreună cu colegii din Biroul Permanent Național, să declanșăm o campanie de strângere de semnături pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică.

(…) Aceste dezbateri trebuie să fie unele extrem de rapide, de aceea am cerut procedura de urgență. Această campanie de strângere de semnături are rolul de a sensibiliza parlamentarii de la celelalte partide politice, fie că vorbim despre PNL, UDMR, USR PLUS sau AUR.

De asemenea, miercuri, vom avea o întâlnire cu reprezentanții celor mai importante organizații patronale, care reprezintă întreprinderile mici și mijlocii din România, pentru a discuta măsurile care pot fi luate pentru sprijinirea acestora, ele fiind la fel de afectate de valul de scumpiri la energie, la gaze, la combustibil.

(…) Al doilea lucru pe care doream să îl comunic este cel referitor la moțiunea de cenzură. Imediat ce CCR se va pronunța, există două posibilități: să o declare neconstituțională, și atunci vom depune imediat în Parlament moțiune de cenzură, sau să fie declarată constituțională și, atunci când va ajunge la vot în Parlament, PSD va vota această moțiune”, a spus Radu Oprea în timpul unei conferințe de presă.

PSD va vota o eventuală moţiune de cenzură depusă de AUR şi USR PLUS, a declarat joi seara liderul PSD Marcel Ciolacu, care şi-a exprimat, totuşi dubii că partidele respective vor putea strânge semnăturile necesare.

„USR are o hârtie”, a spus Ciolacu la RomâniaTV, care a subliniat că nimeni nu se poate folosi de PSD pentru a-şi rezolva problemele.

Ciolacu a precizat că are, până în prezent 157 de semnături şi că pentru depunerea moţiunii PSD are nevoie de 234 de semnături. Pe de altă parte el a spus că nu va putea evita să vorbească în textul moţiunii de miniştrii USR PLUS, de programe precum IMM Invest sau de activitatea ministrului Economiei Claudiu Năsui.

În context, Ciolacu e exclus posibilitatea sprijinirii unui guvern minoritar PNL. A amis, în schimb, că ar conta pe sprijinul membrilor PNL care nu îl susţin pe Florin Cîţu la votul moţiunii.

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că reprezentanţii formaţiunii au discutat cu AUR şi că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu. În acelaşi timp PSD pregăteşte propria moţiune.

Citeşte şi: Paul Stănescu: PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găştilor de dreapta