Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, după audierea la DNA: Sechestrul ne-a pus pe BUTUCI

Cumnatul lui Sebastian Ghiță, Cristian Anastasescu, cel care administrează firma Asesoft, a declarat miercuri la ieşirea de la DNA că sechestrul instituit de procurori pe conturile firmei pe care o administrează, a pus societatea "pe butuci". Mai multe persoane apropiate deputatului Sebastian Ghiţă sunt aşteptate, miercuri, la sediul DNA Ploieşti unde vor fi audiate ca martori în dosarul Herţanu.

01 iul. 2015, 07:17
Cumnatul lui Sebastian Ghiţă, după audierea la DNA: Sechestrul ne-a pus pe BUTUCI

Anastasescu a fost audiat la DNA în calitate de martor, la ieșirea de la audieri arătând cât de mult este firma Asesoft afectată de măsura sechestrului instituit de DNA pe conturile acesteia și precizând că a contestat această măsură la Înalta Curte.

La audieri se mai află și Daniel Iulian Buduluș pe conturile căruia procurorii au instituit, de asemenea, sechestru asigurător, surse judiciare afirmând că acesta este una dintre persoanele prin care deputatul Sebastian Ghiță controla anumite firme.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă: Sunt primul român faţă de care s-a dispus sechestru nelimitat. Nu am voie să fac nicio plată

În total, patru oameni de afaceri care controlează unele dintre firmele pe conturile cărora procurorii DNA au pus sechestru în dosarul în care Sebastian Ghiţă este acuzat de mai multe infracţiuni sunt aşteptaţi, miercuri, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiaţi în calitate de martori în acest dosar,

Surse judiciare au declarat că Cristian Anastasescu, cumnatul lui Sebastian Ghiţă, va fi audiat în dosarul lui Iulian Herțanu în calitate de martor, deputatul Sebastian Ghiță fiind urmărit penal în acest dosar alături de mai multe persoane printre care deputatul Vlad Cosma și președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma.

Totodată, la sediul DNA Ploiești mai sunt așteptate și alte persoane prin intermediul cărora, spun procurorii, deputatul Sebastian Ghiță controlează mai multe firme contrar legii, scrie Agerpres.

Procurorii DNA Ploiești au dispus, pe 24 iunie, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum și poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 51 de societăți comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiță.

Sechestrul se aplică până la concurența sumei de 129.343.768 lei, cu excepția fondurilor alocate plății salariilor angajaților și celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând lui Sebastian Ghiță, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale și confiscării extinse.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, dezvăluiri despre dosarul de la DNA: Mi-au spus „toarnă-l pe Ponta”. Nu am cu ce să-l torn

De asemenea, anchetatorii ar fi luat măsuri asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 24 persoane fizice până la concurența sumei de 129.343.768 lei, cu excepția a 2/3 din drepturile primite cu titlu de salariu: Cristian Anastasescu, Gabriel Marian Anghel, Daniel Iulian Buduluș, Sorin Adrian Chirilă, Răzvan Ionuț Chirilă, Mariana Meri Dimulescu, Alexandru Ghiță, Maria Ghiță, Sebastian Ghiță, Alexandru Iacobescu, Vlad Dumitru Iacobescu, Alina Daniela Iordăchescu, Ionuț Alexandru Iordăchescu, Valentin Neacșu, Radu Bogdan Nedelcu, Valentin Gabriel Nițu, Bogdan Padiu, Cristian Săndulescu, Adina Liliana Stan, Gheorghe Mihail Stan, Marius Laurențiu Stan, Iulian Gabriel Stanciu, Ion Ovidiu Trașcu, Ovidiu Romulus Văleanu.