„Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu”. Vouchere de zeci de milioane de euro pentru a-i atrage pe chinezi în magazine

China a ridicat restricțiile impuse de noul coronavirus, dar guvernul de la Beijing se confruntă cu o nouă provocare, de a-i convinge pe oameni să revină la cumpărături în marile magazine şi să aducă astfel injecţia de capital atât de necesară pentru redresarea economiei.

22 apr. 2020, 04:56
„Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu”. Vouchere de zeci de milioane de euro pentru a-i atrage pe chinezi în magazine

Consumatorii sunt încă reticenți să se întoarcă la cumpărături, deoarece își fac griji atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea economică, pe fondul creșterii șomajului în China. Ţara a resimţit din plin şocul provocat după închiderea parţială a economiei, iar vânzările cu amănuntul au scăzut cu o cincime atât în luna ianuarie cât și în februarie.

În aceste condiţii, autoritățile și oamenii de afaceri caută modalități creative de a-i stimula pe cumpărători şi chiar oficialii Partidului Comunist s-au decis să dea un exemplu, mergând la cumpărături și luând masa în oraş.

Citeşte şi Peste un milion de contracte de muncă suspendate de la începutul stării de urgenţă. Care este cea mai afectată industrie

Suning, un grup important de vânzare cu amănuntul, care vinde produse electronice, îmbrăcăminte și produse alimentare, a distribuit vouchere în valoare de 600 de milioane de yuani (78 milioane de euro) în timp ce giganții web chinezi Tencent au lansat o facilitate de credit „Cumpărați acum, plătiți mai târziu” în aplicația sa de mesagerie WeChat.

Modul de recuperare a consumatorilor chinezi aruncă o lumină asupra a ceea ce s-ar putea întâmpla în restul lumii. Există semne clare de recuperare pe segmente, deși ritmul normalizării este oarecum lent. Trebuie să vedem mai multă încredere din partea consumatorilor pentru ca lucrurile să se îmbunătățească„, a spune Ned Salter, directorul Fidelity International, companie care oferă servicii de administrare a investițiilor.