Cunoscut blogger, ucis după o ceartă pe reţelele sociale. A fost găsit mort într-o toaletă

Un blogger japonez cunoscut sub numele de Hagex a fost asasinat duminică de un navigator pe Internet cu care s-a certat online, după ce a susţinut o conferinţă de presă despre ”certurile pe Internet” şi despre modul cum să le gestionezi.

26 iun. 2018, 07:27

Asasinarea lui Kenichiro Okamoto, un salariat al unei societăţi din Tokyo şi un specialist în securitate online care a apărut în câteva rânduri la televiziune, a fost premeditată, a anunţat poliţia.

Potrivit blogului său, Kenichiro Okamoto, în vârstă de 41 de ani, a susţinut duminică o conferinţă la Fukukoa, în sud-vestul ţării, despre ”certurile pe Internet” în care a vrut ”să-şi împărtăşească experienţa din certuri întâlnite online şi despre modul cum să le răspunzi”.

El a fost găsit mort în toaletă, prezentând mai multe urme de lovituri cu un cuţit, potrivit presei japoneze.

Citeşte şi Un blogger chinez a primit o amendă uriaşă din cauza publicării unor informaţii inexacte

Presupusul asasin a fost arestat şi şi-ar fi recunoscut fapta, potrivit postului public NHK. El şi-a justificat fapta prin faptul că-l ”detesta” pe blogger.

Internetul japonez este teatrul a numeroase dispute şi hărţuiri, pornind de la persoane care acţionează adesea mascându-şi identitatea reală.