Cupa Davis: Hănescu a fost învins. România – Olanda 0-2

Olanda conduce România cu scorul de 2-0, în Cupa Davis, după meciurile disputate vineri, în care Victor Hănescu (locul 58 ATP) a fost învins de Igor Sijsling (locul 70 ATP), cu scorul de 6-4, 7-6 (5), 2-6, 6-7 (5), 6-2, iar Adrian Ungur (locul 124 ATP) a fost întrecut de Robin Haase (locul 52 ATP).

05 apr. 2013, 18:16
Cupa Davis: Hănescu a fost învins. România – Olanda 0-2

În a doua partidă a zilei, un break reuşit în al şaptelea ghem a fost suficient pentru ca Sijsling să-şi adjudece primul set, cu scorul de 6-4. Cei doi jucători şi-au fructificat serviciul în al doilea set şi astfel s-a ajuns în tie-break, unde s-a impus tot olandezul, cu 7-5, scrie Mediafax.

Victor Hănescu a revenit în joc în setul numărul trei, când a câştigat de două ori pe serviciul adversarului şi s-a impus cu scorul de 6-2. Românul a fost mai aproape de a reuşi break-ul în setul patru, dar Sijsling a ieşit de fiecare dată din dificultate cu ajutorul serviciului său puternic. S-a ajuns din nou la tie-break, pe care Hănescu l-a câştigat cu scorul de 7-5, după o minge controversată, la care olandezii au solicitat aut.

În decisiv, Siisling a rupt echilibrul printr-un break în al cincilea ghem, apoi Hănescu a căzut fizic şi pshic, oferindu-i olandezului posibilitatea să câştige setul, cu 6-2, şi meciul, după trei ore şi şapte minute de joc.

În primul meci al întâlnirii, jucătorul Adrian Ungur, locul 124 ATP, a fost învins, tot vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, 3-6, 6-3, de Robin Haase, locul 52 ATP.

Sâmbătă, de la ora 15.00, va avea loc meciul de dublu dintre perechile Horia Tecău/Marius Copil şi Thiemo de Bakker/Jean-Julien Rojer, iar duminică, de la ora 13.00, se vor disputa ultimele două partide de simplu: Victor Hănescu – Robin Haase şi Adrian Ungur – Igor Sijsling.

Întâlnirea România – Olanda, contând pentru turul doi al Grupei I, Zona euro-africană, se joacă în Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” din Braşov. Învingătoarea va accede în barajul pentru Grupa Mondială a competiţiei.