CUPA DAVIS. România – Slovacia se joacă la Mamaia

CUPA DAVIS. Meciul ROMANIA - SLOVACIA, din turul al doilea al Grupei I din zona Europa-Africa a Cupei Davis, va avea loc la Tenis Club IDU din Mamaia, în perioada 17-19 iulie.

13 mai 2015, 11:51
CUPA DAVIS. România – Slovacia se joacă la Mamaia

CUPA DAVIS. „În urma solicitării noastre către cluburile din țară, pentru a găzdui întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Slovacia, pe adresa federației au venit mai multe cereri. Le-am analizat pe toate și având în vedere respectarea normelor ITF în ceea ce privește organizarea unei astfel de competiții, continuarea ideii de a promova evenimentul în cât mai multe orașe din țară, precum și dorința jucătorilor și a staff-ului echipei de Cupa Davis a României, am hotărât ca de data aceasta să ajungem la Constanța, pe terenul central de la Tenis Club Idu”, a precizat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Andrei Pavel, căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis a României, și-a exprimat bucuria că meciul cu Slovacia va avea loc în orașul său natal: „Avem în față un meci foarte important, cu Slovacia, care ne poate readuce mai aproape de elita mondială. Mă bucur că orașul Constanța a fost ales să găzduiască această întâlnire. Oriunde am juca în România ne simțim ‘acasă’, dar să joci în orașul natal e o motivație în plus. Pe lângă locul de desfășurare, susținerea suporterilor este crucială și sunt sigur că și la Constanța vom avea fani mulți și înfocați, care vor umple arena și care ne vor ‘ridica’ în momentele-cheie”.

Echipa care va câștiga întâlnirea de Cupa Davis de la Mamaia se va califica în barajul pentru Grupa Mondială, în timp ce echipa care pierde va merge în turul 1 din Grupa I, Zona Euro-Africa, în ediția 2016 a competiției.

România și Slovacia s-au mai întâlnit o singură dată în această competiție, în 2002, în Slovacia, când tricolorii (Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu și Victor Hănescu) au câștigat întâlnirea, cu scorul de 4-1.