CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Andrei Pavel a anunţat echipa ROMÂNIEI

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, i-a nominalizat pe Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea pentru meciul cu Spania, din turul al doilea al Grupei I al zonei Europa-Africa.

05 iul. 2016, 12:21
CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Andrei Pavel a anunţat echipa ROMÂNIEI

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Întâlnirea dintre România și Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. „Ne bucurăm că putem oferi fanilor echipei naționale o astfel de partidă, în compania Spaniei, una dintre cele mai mari forțe ale tenisului mondial. Vom juca la Cluj și asta ne oferă un ascendent moral, având în vedere felul în care publicul a susținut echipa de Fed Cup a României, o echipă care a făcut meciuri atât de frumoase în Sala Polivalentă. Sperăm ca și echipa masculină a României să fie susținută la fel de frenetic și acest lucru să ne motiveze o dată în plus. Suntem conștienți că ne așteaptă o partidă dificilă, dar vom face tot ce ne stă în putință pentru a juca motivat, la victorie, fapt ce ar însemna enorm pentru tenisul românesc, pentru sportul românesc în general”, a declarat Andrei Pavel.

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Unii dintre membrii echipei vor ajunge la Cluj-Napoca însă de sâmbătă, iar Florin Mergea și Adrian Ungur se vor alătura duminică. Partida se va desfășura după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sâmbătă 16 iulie, iar duminică 17 iulie vor avea loc celelalte două meciuri de simplu. Echipa învingătoare va juca un baraj pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis.

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Marius Copil (25 ani) ocupă locul 174 în clasamentul ATP la simplu, a debutat în Cupa Davis în 2009 și are a jucat 18 meciuri jucate, dintre care 14 la simplu (10 victorii, 4 înfrângeri).

v. Adrian Ungur (31 ani) se află pe locul 187 în clasamentul la simplu și pe 562 la dublu. A debutat în Cupa Davis în 2010, iar bilanțul său în Cupa Davis este de 19 meciuri la simplu (10 victorii, 9 înfrângeri).

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Horia Tecău (31 ani) se află pe locul 6 în ierarhia ATP de dublu. A debutat în Cupa Davis în 2003, a jucat 22 de meciuri (12 victorii și 8 înfrângeri la dublu).

CUPA DAVIS ROMANIA -SPANIA. Florin Mergea (31 ani) ocupă locul 13 ATP la dublu și a debutat în Cupa Davis în 2003. Are 14 meciuri la dublu (7 victorii și 5 înfrângeri).