CUPA MONDIALĂ 2014: Tot ce trebuie să ştii despre CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 UPDATE

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Brazilia a fost aleasă gazda Cupei Mondiale de fotbal de anul acesta, încă din 2007. Pregătirile, umbrite de proteste de amploare din cauza cheltuielilor excesive, se apropie de sfârşit.      

12 iun. 2014, 05:58
CUPA MONDIALĂ 2014: Tot ce trebuie să ştii despre CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 UPDATE

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Brazilia va organiza a XX-a ediţie a Cupei Mondiale de Fotbal, prima care va avea loc în America de Sud, după mondialul din Argentina, din 1978. Doar opt echipe au câştigat turneul până acum, Anglia, Franţa şi Spania, câte o dată, Argentina şi Uruguay, câte două trofee, Germania, care are trei titluri, Italia, de patru ori campioană şi gazdele de anul acesta, lideri, cu cinci trofee în palmares.

Prima ediţie a fost organizată şi câştigată de Uruguay, în 1930, iar la turneu au participat doar treisprezece echipe, numai patru din Europa, printre care şi ţara noastră. Românii au fost înscrişi în competiţie la intervenţia lui Carol al II-lea, proaspăt încoronat, care s-a implicat, se pare şi în selecţia fotbaliştilor. Tricolorii au fost antrenaţi de căpitanul Rudolf Wetzer şi de Constantin Rădulescu, care a şi arbitrat două partide. După o victorie cu 3-1 în faţa naţionalei din Peru, românii au fost învinşi de viitoarea campioană mondială, Uruguay.     

Va fi pentru a doua oară când turneul se va ţine în Brazilia, după campionatul din 1950. Gazdele au ajuns atunci până în finală, pe care au pierdut-o în faţa celor din Uruguay, care aveau să câştige al doilea şi ultimul lor trofeu la acea ediţie.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Anul acesta vor participa 32 de echipe, calificate dintre cele 203 naţionale înscrise în preliminarii. Cele 64 de partide vor fi disputate între 12 iunie şi 13 iulie, pe douăsprezece arene din tot atâtea oraşe. FIFA a decis, încă din 2003, ca turneul să aibă loc în America de Sud, parte a politicii de alternare a continentelor gazdă, pentru promovarea sportului. Brazilia nu a avut adversar în cursa pentru organizarea competiţiei de anul acesta, fiind singura ţară care şi-a depus candidatura. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Şamanii peruani au prezis, marţi, că Brazilia va câştiga Cupa Mondială, urmând să învingă Argentina în finală, după un ritual cu frunze de coca, cranii şi fotografii ale vedetelor.

 „Am avut o viziune şi această Cupă Mondială va rămâne în America de Sud. Finala Cupei Mondiale se va disputa între Argentina şi Brazilia şi va fi câştigată de Brazilia”, a declarat Juan Osco, cunoscut drept „Şamanul din Anzi”.

Şamanii din trei regiuni din Peru şi-au concentrat forţele la stadionul Naţional din Lima într-un ritual în care i-au invocat pe brazilianul Neymar, argentinianul Lionel Messi, chilianul Alexis Sanchez, portughezul Cristiano Ronaldo şi alţi mari jucători.

„Am văzut pe altarul mistic culoarea albastră (Argentina) şi galbenă (Brazilial). Cele două culori s-au amestecat şi câştigătoare va fi Brazilia”, a spus Osco.

„Este o finală de vis, o puternică forţă pe care am simţit-o, Brazilia va pune capăt blestemului de pe Maracana – victoria Uruguayului la Cupa Mondială din 1950 în faţa Braziliei – şi-l va uita odată pentru totdeauna”, a mai spus Osco, care a menţionat că Spania va ajunge în semifinale.

La rândul său, şamanul Julio Huaylas din Trujillo, agitând trei cranii, a prezis că selecţionata statului Chile, aflată în grupa B cu Spania, Olanda şi Australia, va fi surpriza turneului şi va ajunge în semifinale.

„Chile va suprinde, deoarece echipa a progresat”, a menţionat Hayles.

Cele trei cranii reprezintă vitalitatea, sănătatea şi lupta jucătorilor care vor evolua la Cupa Mondială.

„Am dat cu lămâi peste fotografia lui Messi pentru a-l întări şi a-l vindeca de răul de care suferă. Messi şi Neymar vor fi campionii Mondialului”, a mai spus Hayles.

Cupa Mondială începe, joi, la Sao Paulo, cu meciul Brazilia – Croaţia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Mai bine de trei sferturi dintre jucătorii selecţionaţi pentru Cupa Mondială de fotbal 2014 evoluează la cluburi europene, Bayern Munchen şi Manchester United fiind cei mai importanţi ‘furnizori’ de internaţionali la turneul final din Brazilia.

Dintre cei 736 de fotbalişti prezenţi la Mondialul sud-american, 563 sunt angajaţi în Europa (76,5 la sută), mai mult de jumătate dintre aceştia (52 la sută) evoluând într-unul dintre cele cinci mari campionate de pe ‘bătrânul continent’, 16 la sută în Anglia.

Bayern Munchen şi Manchester United sunt cluburile cele mai bine reprezentate la competiţia din Brazilia, cu câte 14 jucători, gruparea engleză furnizând jucători pentru nouă dintre selecţionatele participante.

Cele două sunt urmate de FC Barcelona şi SSC Napoli, fiecare cu 13 jucători, unul mai mult decât Chelsea, Juventus Torino şi Real Madrid (câte 12).

La precedenta Cupă Mondială, Barcelona şi Chelsea au fost cei mai mari furnizori, fiecare cu câte 13 jucători prezenţi în Africa de Sud.

Cele 13 selecţionate europene prezente la Mondialul brazilian au în loturile lor jucători care evoluează aproape în totalitate la cluburi din Europa, bosniacul Zvjezdan Misimovic fiind singurul fotbalist care joacă la o echipă de pe un alt continent, în China.

Rusia se remarcă, la rândul ei, prin faptul că toţi cei 23 de jucători din lotul său evoluează în campionatul naţional. 

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Povestea reclamei vine din viitor: fotbaliştii au fost înlocuiţi cu clone şi au ajuns să facă meserii normale. Ibrahimovici îţi vinde autobiografia, Neymar e frizer, Cristiano Ronaldo e un manechin de vitrină, iar Rooney încarcă vapoarele pe docurile din Manchester.

Superstarul brazilian Ronaldo strânge gaşca pentru marea provocare: un meci decisiv cu echipa clonelor. Rezultatul: 1-0 cu golul fabulos al lui Cristiano Ronaldo!

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Festivitatea va fi transmisă pe 12 iunie, de la ora 21:00, în direct, la TVR 1, TVR HD şi, online, pe tvrplus.ro, potrivit unui comunicat remis de Televiziunea Română.

Din 12 iunie până pe 13 iulie, spectacolul fotbalistic de la Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 va fi difuzat, în direct şi în exclusivitate, la TVR 1, TVR 2, TVR HD şi pe TVR+.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Un total de 64 de partide de fotbal va transmite TVR în exclusivitate de la Cupa Mondială FIFA, desfăşurată în acest an în Brazilia. 59 de studiouri Mondial 2014 vor completa, de la Bucureşti, transmisiunile directe din Brazilia. În cele 32 de zile de Campionat Mondial de fotbal, defăşurat în perioada 12 iunie-13 iulie, TVR va dedica peste 420 de ore sportului rege, fie că este vorba despre transmisiuni în direct ale partidelor de fotbal, fie că este vorba despre studiouri de dezbatere conexe transmisiunilor directe.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. TVR 1 şi TVR HD vor avea cele mai multe ore de program de la evenimentul verii – câte 200 de ore fiecare, iar TVR 2 va aloca peste 20 de ore transmisiunilor sportive. Integral şi în direct, internauţii vor putea viziona Cupa Mondială FIFA Brazilia 2014 online pe platforma video a TVR – tvrplus.ro – care este disponibilă şi pe mobil şi pe tabletă.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Veste proastă pentru fani

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Jennifer Lopez, cea care a înregistrat piesa oficială a Cupei Mondiale 2014, ”We Are One”, alături de rapperul Pitbull, a renunțat să participe la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Fotba. Echipa artistei a declarat că aceasta nu poate participa din „motive de producție”.

Toți urmau să cânte melodia, joi, la arena Corinthians din Sao Paulo, înaintea meciului Brazilia – Croația, însă echipa cântăreţei a anunţat că ea nu va mai participa.

Ceremonia de deschidere, care va dura 25 de minute și la care vor participa 600 de artiști, gimnaști și specialiști în Capoeira (artă marțială braziliană, dans de luptă), „va aduce un omagiu celor trei comori ale Braziliei: natura, oamenii și fotbalul”.

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Un român, în staff-ul FIFA

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Fostul internaţional român Ionuţ Lupescu, în prezent director tehnic la UEFA, a fost inclus în Grupul de Studiu Tehnic al FIFA, care va analiza toate cele 64 de partide ale Cupei Mondiale din Brazilia şi din care fac parte experţi în fotbal din întreaga lume, informează FRF.

Începând cu anul 1966, Grupul de Studiu Tehnic al FIFA a monitorizat toate meciurile de la turneele internaţionale şi a identificat ultimele tendinţe în fotbal.

Analizele şi informaţiile membrilor Grupului de Studiu Tehnic al FIFA vor fi centralizate într-un raport ce va fi distribuit tuturor membrilor afilia?i FIFA, care îl vor putea utiliza apoi pentru educaţie şi formare.

„Principalul nostru obiectiv este îmbunătăţirea continuă a jocului de fotbal”, a spus Jean-Paul Brigger, coordonatorul Diviziei Tehnice a FIFA.

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014. Alături de românul Ionuţ Lupescu, din Grupul de Studiu Tehnic al FIFA mai fac parte Gerard Houllier (Franţa), Raul Arias (Mexic), Gabriel Calderon (Argentina), Ricki Herbert (Noua Zeelandă), Abdel M. Hussein (Sudan), Kwok Ka Ming (Hong Kong), Gines Melendez Sotos (Spania), Tsuneyasu Miyamoto (Japonia), Sunday Oliseh (Nigeria), Mixu Paatelainen (Finlanda), Jaime Rodriguez (El Salvador) şi Theodore Whitmore (Jamaica).

CEREMONIE DE DESCHIDERE CM 2014: Jennifer Lopez revine pe afișul ceremoniei de deschidere

CUPA MONDIALĂ DE FOTBAL 2014. Cântăreața americană Jennifer Lopez, care într-o primă fază a renunțat să participe la festivitatea de deschidere a Cupei Mondiale de fotbal, joi, la Sao Paulo, va figura pe afișul ceremoniei, a anunțat Federația Internațională de Fotbal (FIFA) marți seara.

„FIFA și Comitetul local de organizare (LOC) sunt foarte încântate să anunțe că vom avea toate starurile pentru a cânta imnul oficial al Cupei Mondiale ‘We are one’ cu ocazia ceremoniei de deschidere”, a anunțat FIFA.

„Show-ul lui Pitbull, Claudia Leitte, Jennifer Lopez și Olodum va constitui punctul culminant al ceremoniei”, a anunțat FIFA.

Jennifer Lopez va interpreta „We Are One” împreună cu rapperul Pitbull, cântăreața braziliană Claudia Leitte și grupul de percuție brazilian Olodum la finalul ceremoniei de deschidere, joi, pe Arena Corinthians din Sao Paulo, înaintea meciului Brazilia-Croația.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014:  Această ceremonie de 25 de minute la care vor participa 600 de artiști, gimnaști sau specialiști brazilieni în Capoeira, „va aduce un omagiu celor trei bogății ale Braziliei: natura, poporul și fotbalul”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Loturile şi numerele jucătorilor din grupa A

Brazilia – selecţioner Luiz Felipe Scolari

Portari: 12. Julio Cesar (Toronto), 1. Jefferson (Botafogo), 22. Victor (Atletico Mineiro);

Fundaşi: 6. Marcelo (Real Madrid), 13. Dante (Bayern Munchen), 3. Thiago Silva (Paris Saint-Germain), 4. David Luiz (Chelsea Londra), 2. Dani Alves (FC Barcelona), 23. Maicon (AS Roma), 14. Maxwell (Paris Saint-Germain), 15. Henrique (SSC Napoli);

Mijlocaşi: 17. Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), 8. Paulinho (Tottenham Hotspur), 11. Oscar (Chelsea Londra), 16. Ramires (Chelsea Londra), 19. Willian (Chelsea Londra), 5. Fernandinho (Manchester City), 18. Hernanes (Internazionale Milano);

Atacanţi: 7. Hulk (Zenit Sankt Petersburg), 9. Fred (Fluminense), 10. Neymar (FC Barcelona), 21. Jo (Atletico Mineiro), 20. Bernard (Şahtior Doneţk).

Croaţia – selecţioner Niko Kovaci

Portari: 1. Stipe Pletikosa (FK Rostov), 23. Danijel Subasici (AS Monaco), 12. Oliver Zelenika (Lokomotiva Zagreb);

Fundaşi: 5. Vedran Corluka (Lokomotiv Moscova), 6. Dejan Lovren (Southampton), 3. Danijel Pranjici (Panathinaikos Atena), 13. Gordon Schildenfeld (Panathinaikos Atena), 11. Darijo Srna (Şahtior Doneţk), 21. Domagoj Vida (Dinamo Kiev), 2. Sime Vrsaljko (Genoa);

Mijlocaşi: 14. Marcelo Brozovici (Dinamo Zagreb), 20. Mateo Kovacici (Internazionale Milano), 15. Ivan Mocinici (NK Rijeka), 10. Luka Modrici (Real Madrid), 7. Ivan Rakitici (FC Sevilla), 19. Jorge Sammir Cruz Campos (Getafe), 8. Ognjen Vukojevici (Dinamo Kiev);

Atacanţi: 22. Eduardo Alves da Silva (Şahtior Doneţk), 9. Nikica Jelavici (Hull City), 17. Mario Mandzukici (Bayern Munchen), 18. Ivica Olici (VfL Wolfsburg), 4. Ivan Perisici (VfL Wolfsburg), 16. Ante Rebici (AC Fiorentina).

Mexic – selecţioner Miguel Herrera

Portari: 13. Guillermo Ochoa (AC Ajaccio), 1. Jose de Jesus Corona (Cruz Azul), 12. Alfredo Talavera (Toluca);

Fundaşi: 7. Miguel Layun (America), 22. Paul Aguilar (America), 15. Hector Moreno (Espanol Barcelona), 4. Rafael Marquez (Leon), 5. Diego Reyes (FC Porto), 3. Carlos Salcido (Tigres), 18. Andres Guardado (Bayer Leverkusen), 2. Francisco Rodriguez (America);

Mijlocaşi: 6. Hector Herrera (FC Porto), 8. Marco Fabian (Cruz Azul), 21. Carlos Pena (Leon), 20. Javier Aquino (Villarreal), 23. Jose Juan Vazquez (Leon), 17. Isaac Brizuela (Toluca), 16. Miguel Ponce (Toluca);

Atacanţi: 14. Javier Hernandez (Manchester United), 9. Raul Jimenez (America), 19. Oribe Peralta (Santos Laguna), 10. Giovani dos Santos (Villarreal), 11. Alan Pulido (Tigres).

Camerun – selecţioner Volker Finke

Portari: 16. Charles Itandje (Konyaspor), 23. Sammy Ndjock (Fetihespor), 1. Loic Feudjou (Coton Sport);

Fundaşi: 22. Allan Nyom (Granada), 5. Dany Nounkeu (Beşiktaş Istanbul), 4. Cedric Djeugoue (Coton Sport), 14. Aurelien Chedjou (Galatasaray Istanbul), 3. Nicolas Nkoulou (Olympique Marseille), 12. Henri Bedimo (Olympique Lyon), 2. Benoît Assou-Ekotto (Queens Park Rangers);

Mijlocaşi: 18. Eyong Enoh (Antalyaspor), 11. Jean Makoun (Rennes), 21. Joel Matip (Schalke 04), 17. Stephane Mbia (FC Sevilla), 7. Landry Nguemo (Girondins Bordeaux), 6. Alexandre Song (FC Barcelona), 20. Edgar Salli (RC Lens);

Atacanţi: 9. Samuel Eto’o (Chelsea Londra), 13. Eric Maxim Choupo-Moting (FSV Mainz), 8. Benjamin Moukandjo (AS Nancy), 10. Vincent Aboubakar (Lorient), 15. Pierre Webo (Fenerbahce Istanbul), 19. Fabrice Olinga (Zulte-Waregem).

Programul meciurilor din grupa A este următorul:

12 iunie: Brazilia – Croaţia, la Sao Paulo, la ora 23.00, ora României;

13 iunie: Mexic – Camerun, la Natal, ora 19.00;

17 iunie: Brazilia – Mexic, la Fortaleza, ora 22.00;

18 iunie: Camerun – Croaţia, la Manaus, ora 01.00;

23 iunie: Camerun – Brazilia, la Brasilia, ora 23.00;

23 iunie: Croaţia – Mexic, la Recife, ora 23.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa B

Spania – selecţioner Vicente Del Bosque

Portari: 1. Iker Casillas (Real Madrid), 23. Jose Manuel Reina (SSC Napoli), 12. David De Gea (Manchester United);

Fundaşi: 15. Sergio Ramos (Real Madrid), 3. Gerard Pique (FC Barcelona), 18. Jordi Alba (FC Barcelona), 4. Javi Martinez (Bayern Munchen), 22. Cesar Azpilicueta (Chelsea Londra), 2. Raul Albiol (SSC Napoli), 5. Juanfran (Atletico Madrid);

Mijlocaşi: 8. Xavi Hernandez (FC Barcelona), 14. Xabi Alonso (Real Madrid), 6. Andres Iniesta (FC Barcelona), 17. Koke (Atletico Madrid), 16. Sergio Busquets (FC Barcelona), 20. Santi Cazorla (Arsenal Londra), 10. Cesc Fabregas (FC Barcelona), 13. Juan Mata (Manchester United), 21. David Silva (Manchester City);

Atacanţi: 11. Pedro Rodriguez (FC Barcelona), 19. Diego Costa (Atletico Madrid), 7. David Villa (Atletico Madrid), 9. Fernando Torres (Chelsea Londra).

Olanda – selecţioner Louis van Gaal

Portari: 1. Jasper Cillessen (Ajax Amsterdam), 23. Tim Krul (Newcastle United), 22. Michel Vorm (Swansea City);

Fundaşi: 5. Daley Blind (Ajax Amsterdam), 7. Daryl Janmaat (Feyenoord Rotterdam), 14. Terrence Kongolo (Feyenoord Rotterdam), 4. Bruno Martins Indi (Feyenoord Rotterdam), 13. Joel Veltman (Ajax Amsterdam), 12. Paul Verhaegh (FC Augsburg), 2. Ron Vlaar (Aston Villa), 3. Stefan De Vrij (Feyenoord Rotterdam);

Mijlocaşi: 16. Jordy Clasie (Feyenoord Rotterdam), 18. Leroy Fer (Norwich City), 8. Jonathan De Guzman (Swansea City), 6. Nigel de Jong (AC Milan), 10. Wesley Sneijder (Galatasaray Istanbul), 20. Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven);

Atacanţi: 21. Memphis Depay (PSV Eindhoven), 19. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), 15. Dirk Kuyt (Fenerbahce Istanbul), 17. Jeremain Lens (Dinamo Kiev), 9. Robin van Persie (Manchester United), 11. Arjen Robben (Bayern Munchen).

Chile – selecţioner Jorge Sampaoli

Portari: 1. Claudio Bravo (Real Sociedad), 23. Johnny Herrera (Universidad de Chile), 12. Cristopher Toselli (Universidad Catolica);

Fundaşi: 17. Gary Medel (Cardiff City), 13. Jose Rojas (Universidad de Chile), 2. Eugenio Mena (Santos), 18. Gonzalo Jara (Nottingham Forest);

Mijlocaşi: 8. Arturo Vidal (Juventus Torino), 4. Mauricio Isla (Juventus Torino), 21. Marcelo Diaz (FC Basel), 5. Francisco Silva (Osasuna Pamplona), 16. Felipe Gutierrez (Twente Enschede), 19. Pedro Fuenzalida (Colo Colo), 6. Carlos Carmona (Atalanta Bergamo), 15. Jean Beausejour (Wigan Athletic), 20. Charles Aranguiz (Internacional Porto Alegre), 3. Miikko Albornoz (Malmo FF);

Atacanţi: 7. Alexis Sanchez (FC Barcelona), 11. Eduardo Vargas (FC Valencia), 10. Jorge Valdivia (Palmeiras), 9. Mauricio Pinilla (Cagliari), 22. Esteban Paredes (Colo Colo), 14. Fabian Orellana (Celta Vigo).

Australia – selecţioner Ange Postecoglou

Portari: 1. Mat Ryan (FC Bruges), 12. Mitch Langerak (Borussia Dortmund), 18. Eugene Galekovici (Adelaide United);

Fundaşi: 2. Ivan Franjici (Brisbane Roar), 6. Matthew Spiranovici (Western Sydney), 8. Bailey Wright (Preston North End), 3. Jason Davidson (Heracles Almelo), 22. Alex Wilkinson (Jeonbuk Motors), 19. Ryan McGowan (Shandong Luneng);

Mijlocaşi: 15. Mile Jedinak (Crystal Palace), 5. Mark Milligan (Melbourne Victory), 16. James Holland (Austria Viena), 21. Massimo Luongo (Swindon Town), 13. Oliver Bozanici (FC Lucerna), 17. Matt McKay (Brisbane Roar), 23. Mark Bresciano (Al-Gharafa);

Atacanţi: 4. Tim Cahill (New York Red Bulls), 20. Dario Vidosici (FC Sion), 11. Tommy Oar (FC Utrecht), 14. James Troisi (Melbourne Victory), 10. Ben Halloran (Fortuna Dusseldorf), 9. Adam Taggart (Newcastle Jets), 7. Matthew Leckie (FSV Frankfurt).

Programul întâlnirilor din grupa B este următorul:

13 iunie: Spania – Olanda, la Salvador, ora 22.00;

13 iunie: Chile – Australia, la Cuiaba, ora 01.00;

18 iunie: Australia – Olanda, la Porto Alegre, ora 19.00;

18 iunie: Spania – Chile, la Rio de Janeiro, ora 22.00;

23 iunie: Australia – Spania, la Curitiba, ora 19.00;

23 iunie: Olanda – Chile, la Sao Paulo, ora 19.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa C

Columbia – selecţioner Jose Pekerman

Portari: 1. David Ospina (OGC Nice), 22. Faryd Mondragon (Deportivo Cali), 12. Camilo Vargas (Santa Fe);

Fundaşi: 7. Pablo Armero (West Ham United), 18. Camilo Zuniga (SSC Napoli), 2. Cristian Zapata (AC Milan), 16. Eder Balanta Alvarez (River Plate), 3. Mario Alberto Yepes (Atalanta Bergamo), 23. Carlos Valdes (San Lorenzo);

Mijlocaşi: 8. Abel Aguilar (Toulouse), 13. Fredy Guarin (Internazionale Milano), 11. Juan Guillermo Cuadrado (AC Fiorentina), 10. James Rodriguez (AS Monaco), 5. Carlos Carbonero (River Plate), 6. Carlos Sanchez (Elche), 4. Santiago Arias (PSV Eindhoven), 15. Alexander Mejia (Atletico Nacional), 20. Juan Fernando Quintero (FC Porto);

Atacanţi: 21. Jackson Martinez (FC Porto), 17. Carlos Bacca (FC Sevilla), 9. Teofilo Gutierrez (River Plate), 19. Adrian Ramos (Hertha Berlin), 14. Victor Ibarbo (Cagliari).

Grecia – selecţioner Fernando Santos

Portari: 1. Orestis Karnezis (Granada), 12. Panagiotis Glykos (PAOK Salonic), 13. Stefanos Kapino (Panathinaikos Atena);

Fundaşi: 4. Konstantinos Manolas (Olympiakos Pireu), 20. Jose Holebas (Olympiakos Pireu), 19. Sokratis Papastathopoulos (Borussia Dortmund), 5. Vangelis Moras (Hellas Verona), 3. Georgios Tzavellas (PAOK Salonic), 11. Loukas Vyntra (Levante), 15. Vassilis Torosidis (AS Roma);

Mijlocaşi: 6. Alexandros Tziolis (Kayserispor), 22. Andreas Samaris (Olympiakos Pireu), 2. Giannis Maniatis (Olympiakos Pireu), 21. Konstantinos Katsouranis (PAOK Salonic), 10. Giorgios Karagounis (Fulham), 23. Panagiotis Tachtsidis (FC Torino), 18. Ioannis Fetfatzidis (Genoa), 16. Lazaros Christodoulopoulos (Bologna), 8. Panagiotis Kone (Bologna);

Atacanţi: 14. Dimitris Salpingidis (PAOK Salonic), 7. Georgios Samaras (Celtic Glasgow), 9. Konstantinos Mitroglou (Fulham), 17. Theofanis Gekas (Konyaspor).

Coasta de Fildeş – selecţioner Sabri Lamouchi

Portari: 1. Boubacar Barry (Lokeren), 23. Sayouba Mande (Stabaek), 16. Sylvain Gbohouo (Sewe San Pedro);

Fundaşi: 4. Kolo Toure (FC Liverpool), 3. Arthur Boka (VfB Stuttgart), 7. Jean-Daniel Akpa Akpro (Toulouse), 17. Serge Aurier (Toulouse), 2. Ousmane Viera Diarrassouba (Caykur Rizespor), 5. Didier Zokora (Trabzonspor), 18. Constant Djakpa (Eintracht Frankfurt), 22. Bamba Souleymane (Trabzonspor);

Mijlocaşi: 14. Ismael Diomande (AS Saint-Etienne), 15. Max Gradel (AS Saint-Etienne), 19. Yaya Toure (Manchester City), 9. Ismael Cheick Tiote (Newcastle United), 20. Geoffroy Serey Die (FC Basel), 13. Didier Ya Konan (Hannover ’96);

Atacanţi: 11. Didier Drogba (Galatasaray Istanbul), 10. Gervinho (AS Roma), 8. Salomon Kalou (OSC Lille), 12. Wilfried Bony (Swansea City), 21. Giovanni Sio (FC Basel), 6. Mathis Bolly (Fortuna Dusseldorf).

Japonia – selecţioner Alberto Zaccheroni

Portari: 1. Eiji Kawashima (Standard Liege), 12. Shusaku Nishikawa (Urawa Reds), 23. Shuichi Gonda (FC Tokyo);

Fundaşi: 19. Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), 15. Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), 5. Yuto Nagatomo (Internazionale Milano), 6. Masato Morishige (FC Tokyo), 2. Atsuto Uchida (Schalke 04), 22. Maya Yoshida (Southampton), 21. Hiroki Sakai (Hannover ’96), 3. Gotoku Sakai (VfB Stuttgart);

Mijlocaşi: 7. Yasuhito Endo (Gamba Osaka), 17. Makoto Hasebe (FC Nurnberg), 14. Toshihiro Aoyama (Sanfrecce Hiroshima), 16. Hotaru Yamaguchi (Cerezo Osaka);

Atacanţi: 4. Keisuke Honda (AC Milan), 13. Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale), 9. Shinji Okazaki (FSV Mainz), 10. Shinji Kagawa (Manchester United), 8. Hiroshi Kiyotake (FC Nurnberg), 11. Yoichiro Kakitani (Cerezo Osaka), 20. Manabu Saito (Yokohama Marinos), 18. Yuya Osako (TSV Munchen 1860).

Programul întâlnirilor din grupa C este următorul:

14 iunie: Grupa C: Columbia – Grecia, la Belo Horizonte, ora 19.00;

14 iunie: Coasta de Fildeş – Japonia, la Recife, ora 04.00;

19 iunie: Columbia – Coasta de Fildeş, la Brasilia, ora 19.00;

19 iunie: Japonia – Grecia, la Natal, ora 01.00;

24 iunie: Japonia – Columbia, la Cuiaba, ora 23.00;

24 iunie: Grecia – Coasta de Fildeş, la Fortaleza, ora 23.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa D

Uruguay – selecţioner Oscar Washington Tabarez

Portari: 1. Fernando Muslera (Galatasaray Istanbul), 23. Martin Silva (Vasco da Gama), 12. Rodrigo Munoz (Libertad);

Fundaşi: 2. Diego Lugano (West Bromwich Albion), 3. Diego Godin (Atletico Madrid), 13. Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), 22. Martin Caceres (Juventus Torino), 16. Maximiliano Pereira (Benfica Lisabona), 4. Jorge Fucile (FC Porto), 19. Sebastian Coates (Nacional Montevideo);

Mijlocaşi: 17. Egidio Arevalo Rios (Morelia), 5. Walter Gargano (FC Parma), 15. Diego Perez (Bologna), 20. Alvaro Gonzalez (Lazio Roma), 6. Alvaro Pereira (Sao Paulo), 7. Cristian Rodriguez (Atletico Madrid), 18. Gaston Ramirez (Southampton), 14. Nicolas Lodeiro (Botafogo);

Atacanţi: 9. Luis Suarez (FC Liverpool), 21. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), 10. Diego Forlan (Cerezo Osaka), 11. Cristian Stuani (Espanol Barcelona), 8. Abel Hernandez (US Palermo).

Costa Rica – selecţioner Jorge Luis Pinto

Portari: 1. Keylor Navas (Levante), 18. Patrick Pemberton (Alajuelense), 23. Daniel Cambronero (Herediano);

Fundaşi: 2. Johnny Acosta (Alajuelense), 3. Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), 4. Michael Umana (Saprissa), 6. Oscar Duarte (FC Bruges), 12. Waylon Francis (Columbus Crew), 8. Dave Myrie (Herediano), 15. Junior Diaz (FSV Mainz), 16. Cristian Gamboa (Rosenborg Trondheim), 19. Roy Miller (New York Red Bulls);

Mijlocaşi: 5. Celso Borges (AIK Stockholm), 7. Christian Bolanos (FC Copenhaga), 13. Oscar Esteban Granados (Herediano), 11. Michael Barrantes (Aalesund), 17. Yeltsin Tejeda (Saprissa), 20. Diego Calvo (Valerenga Oslo), 22. Jose Miguel Cubero (Herediano);

Atacanţi: 10. Bryan Ruiz (PSV Eindhoven), 9. Joel Campbell (Olympiakos Pireu), 14. Randall Brenes (Cartagines), 21. Marco Urena (Kuban Krasnodar).

Anglia – selecţioner Roy Hodgson

Portari: 1. Joe Hart (Manchester City), 13. Ben Foster (West Bromwich Albion), 22. Fraser Forster (Celtic Glasgow);

Fundaşi: 3. Leighton Baines (Everton), 5. Gary Cahill (Chelsea Londra), 6. Phil Jagielka (Everton), 2. Glen Johnson (FC Liverpool), 16. Phil Jones (Manchester United), 23. Luke Shaw (Southampton), 12. Chris Smalling (Manchester United);

Mijlocaşi: 21. Ross Barkley (Everton), 4. Steven Gerrard (FC Liverpool), 14. Jordan Henderson (FC Liverpool), 20. Adam Lallana (Southampton), 8. Frank Lampard (Chelsea Londra), 17. James Milner (Manchester City), 15. Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal Londra), 19. Raheem Sterling (FC Liverpool), 7. Jack Wilshere (Arsenal Londra);

Atacanţi: 18. Rickie Lambert (Southampton), 10. Wayne Rooney (Manchester United), 9. Daniel Sturridge (FC Liverpool), 11. Daniel Welbeck (Manchester United).

Italia – selecţioner Cesare Prandelli

Portari: 1. Gianluigi Buffon (Juventus Torino), 12. Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain), 13. Mattia Perin (Genoa);

Fundaşi: 7. Ignazio Abate (AC Milan), 15. Andrea Barzagli (Juventus Torino), 19. Leonardo Bonucci (Juventus Torino), 3. Giorgio Chiellini (Juventus Torino), 4. Matteo Darmian (FC Torino), 2. Mattia De Sciglio (AC Milan), 20. Gabriel Paletta (FC Parma);

Mijlocaşi: 14. Alberto Aquilani (AC Fiorentina), 6. Antonio Candreva (Lazio Roma), 16. Daniele De Rossi (AS Roma), 8. Claudio Marchisio (Juventus Torino), 5. Thiago Motta (Paris Saint-Germain), 18. Marco Parolo (FC Parma), 21. Andrea Pirlo (Juventus Torino), 23. Marco Verratti (Paris Saint-Germain);

Atacanţi: 9. Mario Balotelli (AC Milan), 10. Antonio Cassano (FC Parma), 11. Alessio Cerci (FC Torino), 17. Ciro Immobile (FC Torino), 22. Lorenzo Insigne (SSC Napoli).

Programul întâlnirilor din grupa D este următorul:

14 iunie: Uruguay – Costa Rica, la Fortaleza, ora 22.00;

14 iunie: Anglia – Italia, la Manaus, ora 01.00;

19 iunie: Uruguay – Anglia, la Sao Paulo, ora 22.00;

20 iunie: Italia – Costa Rica, la Recife, ora 19.00;

24 iunie: Italia – Uruguay, la Natal, ora 19.00;

24 iunie: Costa Rica – Anglia, la Belo Horizonte, ora 19.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa E

Elveţia – selecţioner Ottmar Hitzfeld

Portari: 1. Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), 21. Roman Burki (Grasshopper Zurich), 12. Yann Sommer (FC Basel);

Fundaşi: 5. Steve von Bergen (Young Boys Berna), 20. Johannes Djourou (Hamburger SV), 6. Michael Lang (Grasshopper Zurich), 2. Stephan Lichsteiner (Juventus Torino), 13. Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), 22. Fabian Schar (FC Basel), 4. Philippe Senderos (FC Valencia), 3. Reto Ziegler (Sassuolo);

Mijlocaşi: 7. Tranquillo Barnetta (Eintracht Frankfurt), 11. Valon Behrami (SSC Napoli), 15. Blerim Dzemaili (SSC Napoli), 16. Gelson Fernandes (SC Freiburg), 8. Gokhan Inler (SSC Napoli), 23. Xherdan Shaqiri (Bayern Munchen), 14. Valentin Stocker (FC Basel);

Atacanţi: 19. Josip Drmici (FC Nurnberg), 17. Mario Gavranovici (FC Zurich), 18. Admir Mehmedi (SC Freiburg), 9. Haris Seferovici (Real Sociedad), 10. Granit Xhaqa (Borussia Monchengladbach).

Ecuador – selecţioner Reinaldo Rueda

Portari: 1. Maximo Banguera (Barcelona), 12. Adrian Bone (El Nacional), 22. Alexander Dominguez (Liga de Quito);

Fundaşi: 3. Frickson Erazo (Flamengo), 2. Jorge Guagua (Emelec), 18. Oscar Bagui (Emelec), 21. Gabriel Achilier (Emelec), 4. Juan Carlos Paredes (Barcelona), 10. Walter Ayovi (Pachuca);

Mijlocaşi: 14. Oswaldo Minda (Chivas), 23. Carlos Gruezo (VfB Stuttgart), 5. Renato Ibarra (Vitesse Arnhem), 6. Christian Noboa (Dinamo Moscova), 19. Luis Saritama (Barcelona), 16. Antonio Valencia (Manchester United), 8. Edison Mendez (Independiente Santa Fe), 20. Fidel Martinez (Tijuana);

Atacanţi: 9. Joao Rojas (Cruz Azul), 11. Felipe Caicedo (Al-Jazira), 7. Jefferson Montero (Morelia), 17. Jaime Ayovi (Tijuana), 13. Enner Valencia (Pachuca), 15. Michael Arroyo (Atlante).

Franţa – selecţioner Didier Deschamps

Portari: 1. Hugo Lloris (Tottenham Hotspur), 16. Stephane Ruffier (AS Saint-Etienne), 23. Mickael Landreau (SC Bastia);

Fundaşi: 2. Mathieu Debuchy (Newcastle United), 17. Lucas Digne (Paris Saint-Germain), 3. Patrice Evra (Manchester United), 21. Laurent Koscielny (Arsenal Londra), 13. Eliaquim Mangala (FC Porto), 15. Bacary Sagna (Arsenal Londra), 5. Mamadou Sakho (FC Liverpool), 4. Raphael Varane (Real Madrid);

Mijlocaşi: 6. Yohan Cabaye (Paris Saint-Germain), 22. Morgan Schneiderlin (Southampton), 14. Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), 19. Paul Pogba (Juventus Torino), 12. Rio Mavuba (OSC Lille), 18. Moussa Sissoko (Newcastle United), 8. Mathieu Valbuena (Olympique Marseille);

Atacanţi: 10. Karim Benzema (Real Madrid), 9. Olivier Giroud (Arsenal Londra), 11. Antoine Griezmann (Real Sociedad), 7. Remy Cabella (Montpellier), 20. Loic Remy (Newcastle United).

Honduras – selecţioner Luis Fernando Suarez

Portari: 18. Noel Valladares (Olimpia), 22. Donis Escober (Olimpia), 1. Luis Lopez (Real Espana);

Fundaşi: 12. Edder Delgado (Real Espana), 3. Maynor Figueroa (Hull City), 5. Victor Bernardez (San Jose), 7. Emilio Izaguirre (Celtic Glasgow), 2. Osman Chavez (Qingdao Jonoon), 6. Juan Carlos Garcia (Wigan Athletic), 21. Brayan Beckeles (Olimpia), 4. Juan Pablo Montes (Motagua);

Mijlocaşi: 14. Boniek Garcia (Houston Dynamo), 17. Andy Najar (Anderlecht Bruxelles), 15. Roger Espinoza (Wigan Athletic), 8. Wilson Palacios (Stoke City), 23. Marvin Chavez (Colorado Rapids), 20. Jorge Claros (Motagua), 19. Luis Garrido (Olimpia), 10. Mario Martinez (Real Espana);

Atacanţi: 11. Jerry Bengtson (New England), 9. Jerry Palacios (Alajuelense), 13. Carlo Costly (Real Espana), 16. Rony Martinez (Real Sociedad).

Programul întâlnirilor din grupa E este următorul:

15 iunie: Elveţia – Ecuador, la Brasilia, ora 19.00;

15 iunie: Franţa – Honduras, la Porto Alegre, ora 22.00;

20 iunie: Elveţia – Franţa, la Salvador, ora 22.00;

20 iunie: Honduras – Ecuador, la Curitiba, ora 01.00;

25 iunie: Honduras – Elveţia, la Manaus, ora 23.00;

25 iunie: Ecuador – Franţa, la Rio de Janeiro, ora 23.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa F

Argentina – selecţioner Alejandro Sabella

Portari: 21. Mariano Andujar (Catania), 12. Agustin Orion (Boca Juniors), 1. Sergio Romero (AS Monaco);

Fundaşi: 23. Jose Basanta (Monterrey), 15. Martin Demichelis (Manchester City), 2. Ezequiel Garay (Benfica Lisabona), 16. Marcos Rojo (Sporting Lisabona), 4. Pablo Zabaleta (Manchester City), 17. Federico Fernandez (SSC Napoli), 3. Hugo Campagnaro (Internazionale Milano);

Mijlocaşi: 19. Ricardo Alvarez (Internazionale Milano), 6. Lucas Biglia (Lazio Roma), 7. Angel Di Maria (Real Madrid), 13. Augusto Fernandez (Celta Vigo), 5. Fernando Gago (Boca Juniors), 14. Javier Mascherano (FC Barcelona), 8. Enzo Perez (Benfica Lisabona), 11. Maximiliano Rodriguez (Newll’s Old Boys);

Atacanţi: 20. Sergio Aguero (Manchester City), 9. Gonzalo Higuain (SSC Napoli), 22. Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain), 10. Lionel Messi (FC Barcelona), 18. Rodrigo Palacio (Internazionale Milano).

Bosnia-Herţegovina – selecţioner Safet Susici

Portari: 1. Asmir Begovici (Stoke City), 12. Jasmin Fejzici (Aalen), 22. Asmir Avdukici (Borac Banja Luka);

Fundaşi: 4. Emir Spahici (Bayer Leverkusen), 5. Sead Kolasinac (Schalke 04), 3. Ermin Bicakcici (Eintracht Braunschweig), 6. Ognjen Vranjes (Elazigspor), 15. Toni Sunjici (Zoria Lugansk), 2. Avdija Vrsajevici (Hajduk Split), 13. Mensur Mujdza (SC Freiburg);

Mijlocaşi: 10. Zvjezdan Misimovici (Guizhou Renhe), 18. Haris Medunjanin (Gaziantepspor), 8. Miralem Pjanici (AS Roma), 23. Sejad Salihovici (TSG Hoffenheim), 16. Senad Lulici (Lazio Roma), 20. Izet Hajrovici (Galatasaray Istanbul), 17. Senijad Ibricici (Erciyesspor), 14. Tino Sven Susici (Hajduk Split), 7. Muhamed Besici (Ferencvaros), 21. Anel Hadzici (Sturm Graz);

Atacanţi: 11. Edin Dzeko (Manchester City), 9. Vedad Ibisevici (VfB Stuttgart), 19. Edin Visca (Istanbul BB).

Iran – selecţioner Carlos Queiroz

Portari: 22. Daniel Davari (Eintracht Braunschweig), 1. Rahman Ahmadi (Sepahan Isfahan), 12. Alireza Haqiqi (Sporting Covilha);

Fundaşi: 13. Hossein Mahini (Persepolis), 4. Jalal Hosseini (Persepolis), 5. Amir Hossein Sadeqi (Esteghlal), 19. Hashem Beykzadeh (Esteghlal), 23. Mehrdad Pouladi (Persepolis), 17. Ahmad Alenemeh (Naft Tehran), 15. Pejman Montazeri (Umm Salal SC), 20. Steven Beitashour (Vancouver Whitecaps FC);

Mijlocaşi: 8. Reza Haghighi (Persepolis), 14. Andranik Teymourian (Esteghlal), 11. Ghasem Hadadifar (Zob Ahan Isfahan), 18. Bakhtiar Rahmani (Foolad), 6. Javad Nekounam (Kuwait SC), 3. Ehsan Hajsafi (Sepahan Isfahan);

Atacanţi: 2. Khosrow Heidari (Esteghlal), 10. Karim Ansarifard (Tractor Sazi), 16. Reza Ghoochannejhad (Charlton Athletic), 9. Alireza Jahanbakhsh (NEC Nijmegen), 7. Masoud Shojaei (Las Palmas), 21. Ashkan Dejagah (Fulham).

Nigeria – selecţioner Stephen Keshi

Portari: 1. Vincent Enyeama (OSC Lille), 16. Austin Ejide (Hapoel Be’er Sheva), 21. Chigozie Agbim (Gombe United);

Fundaşi: 3. Ejike Uzoenyi (Mamelodi Sundowns), 5. Efe Ambrose (Celtic Glasgow), 14. Godfrey Oboabona (Caykur Rizespor), 6. Azubuike Egwuekwe (Warri Wolves), 13. Juwon Oshaniwa (Ashdod FC), 2. Joseph Yobo (Norwich City), 12. Kunle Odunlami (Sunshine Stars), 22. Kenneth Omeruo (Chelsea Londra);

Mijlocaşi: 10. John Obi Mikel (Chelsea Londra), 17. Ogenyi Onazi (Lazio Roma), 15. Ramon Azeez (Almeria), 4. Gabriel Reuben (Beveren), 18. Michael Babatunde (Volin Luţk);

Atacanţi: 7. Ahmed Musa (ŢSKA Moscova), 23. Shola Ameobi (Newcastle United), 11. Victor Moses (FC Liverpool), 9. Emmanuel Emenike (Fenerbahce Istanbul), 20. Okechukwu Uchebo (Cercle Bruges), 8. Peter Odemwingie (Stoke City), 19. Uche Nwofor (SC Heerenveen).

Programul întâlnirilor din grupa F este următorul:

15 iunie: Argentina – Bosnia-Herţegovina, la Rio de Janeiro, ora 01.00;

16 iunie: Iran – Nigeria, la Curitiba, ora 22.00;

21 iunie: Argentina – Iran, la Belo Horizonte, ora 19.00;

21 iunie: Nigeria – Bosnia-Herţegovina, la Cuiaba, ora 01.00;

25 iunie: Nigeria – Argentina, la Porto Alegre, ora 19.00;

25 iunie: Bosnia-Herţegovina – Iran, la Salvador, ora 19.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa G

Germania – selecţioner Joachim Low

Portari: 1. Manuel Neuer (Bayern Munchen), 22. Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), 12. Ron-Robert Zieler (Hannover ’96);

Fundaşi: 20. Jerome Boateng (Bayern Munchen), 15. Erik Durm (Borussia Dortmund), 2. Kevin Grosskreutz (Borussia Dortmund), 4. Benedikt Howedes (Schalke 04), 5. Mats Hummels (Borussia Dortmund), 16. Philipp Lahm (Bayern Munchen), 17. Per Mertesacker (Arsenal Londra);

Mijlocaşi: 14. Julian Draxler (Schalke 04), 3. Matthias Ginter (SC Freiburg), 19. Mario Gotze (Bayern Munchen), 6. Sami Khedira (Real Madrid), 23. Christoph Kramer (Borussia Monchengladbach), 18. Toni Kroos (Bayern Munchen), 13. Thomas Muller (Bayern Munchen), 8. Mesut Ozil (Arsenal Londra), 10. Lukas Podolski (Arsenal Londra), 21. Shkodran Mustafi (Sampdoria Genova), 9. Andre Schurrle (Chelsea Londra), 7. Bastian Schweinsteiger (Bayern Munchen);

Atacant: 11. Miroslav Klose (Lazio Roma).

Portugalia – selecţioner Paulo Bento

Portari: 12. Rui Patricio (Sporting Lisabona), 22. Beto (FC Sevilla), 1. Eduardo (Sporting Braga);

Fundaşi: 19. Andre Almeida (Benfica Lisabona), 2. Bruno Alves (Fenerbahce Istanbul), 5. Fabio Coentrao (Real Madrid), 21. Joao Pereira (FC Valencia), 14. Neto (Zenit Sankt Petersburg), 3. Pepe (Real Madrid), 13. Ricardo Costa (FC Valencia);

Mijlocaşi: 8. Joao Moutinho (AS Monaco), 4. Miguel Veloso (Dinamo Kiev), 16. Raul Meireles (Fenerbahce Istanbul), 20. Ruben Amorim (Benfica Lisabona), 6. William Carvalho (Sporting Lisabona);

Atacanţi: 7. Cristiano Ronaldo (Real Madrid), 11. Eder (Sporting Braga), 23. Helder Postiga (Lazio Roma), 9. Hugo Almeida (Beşiktaş Istanbul), 17. Nani (Manchester United), 15. Rafa (Sporting Braga), 18. Varela (FC Porto), 10. Vieirinha (VfL Wolfsburg).

Ghana – selecţioner James Kwesi Appiah

Portari: 12. Adam Larsen Kwarasey (Stromsgodset), 16. Abdul Fatau Dauda (Orlando Pirates), 1. Stephen Adams (Aduana Stars);

Fundaşi: 2. Samuel Inkoom (Platanias), 4. Daniel Opare (Standard Liege), 23. Harrison Afful (Esperance Tunis), 21. John Boye (Rennes), 19. Jonathan Mensah (Evian TG), 15. Rashid Sumaila (Mamelodi Sundows);

Mijlocaşi: 11. Sulley Muntari (AC Milan), 5. Michael Essien (AC Milan), 20. Kwadwo Asamoah (Juventus Torino), 8. Agyemang Badu (Udinese), 6. Afriyie Acquah (FC Parma), 7. Christian Atsu (Vitesse Arnhem), 14. Albert Adomah (Middlesbrough), 22. Wakaso Mubarak (Rubin Kazan), 10. Andre Ayew (Olympique Marseille), 17. Mohammed Rabiu (Kuban Krasnodar);

Atacanţi: 13. Jordan Ayew (Sochaux), 18. Abdul Majeed Waris (Valenciennes), 9. Kevin-Prince Boateng (Schalke 04), 3. Asamoah Gyan (Al-Ain).

SUA – selecţioner Jurgen Klinsmann

Portari: 12. Brad Guzan (Aston Villa), 1. Tim Howard (Everton), 22. Nick Rimando (Real Salt Lake);

Fundaşi: 7. DaMarcus Beasley (Puebla), 5. Matt Besler (Sporting Kansas City), 6. John Brooks (Hertha Berlin), 20. Geoff Cameron (Stoke City), 21. Timmy Chandler (FC Nurnberg), 3. Omar Gonzalez (Los Angeles Galaxy), 23. Fabian Johnson (Borussia Monchengladbach), 2. DeAndre Yedlin (Seattle Sounders FC);

Mijlocaşi: 15. Kyle Beckerman (Real Salt Lake), 11. Alejandro Bedoya (FC Nantes), 4. Michael Bradley (Toronto FC), 14. Brad Davis (Houston Dynamo), 10. Mix Diskerud (Rosenborg Trondheim), 16. Julian Green (Bayern Munchen), 13. Jermaine Jones (Beşiktaş Istanbul), 19. Graham Zusi (Sporting Kansas City);

Atacanţi: 17. Jozy Altidore (Sunderland), 8. Clint Dempsey (Seattle Sounders FC), 9. Aron Johannsson (AZ’67 Alkmaar), 18. Chris Wondolowski (San Jose Earthquakes).

Programul întâlnirilor din grupa G este următorul:

16 iunie: Germania – Portugalia, la Salvador, ora 19.00;

16 iunie: Ghana – SUA, la Natal, ora 01.00;

21 iunie: Germania – Ghana, la Fortaleza, ora 22.00;

22 iunie: SUA – Portugalia, la Manaus, ora 01.00;

26 iunie: SUA – Germania, la Recife, ora 19.00;

26 iunie: Portugalia – Ghana, la Brasilia, ora 19.00.

Loturile şi numerele jucătorilor din grupa H

Belgia – selecţioner Marc Wilmots

Portari: 1. Thibaut Courtois (Atletico Madrid), 12. Simon Mignolet (FC Liverpool), 13. Sammy Bossut (Zulte Waregem);

Fundaşi: 2. Toby Alderweireld (Atletico Madrid), 21. Anthony van den Borre (Anderlecht Bruxelles), 15. Daniel van Buyten (Bayern Munchen), 4. Vincent Kompany (Manchester City), 5. Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur), 3. Thomas Vermaelen (Arsenal Londra), 18. Nicolas Lombaerts (Zenit Sankt Petersburg), 23. Laurent Ciman (Standard Liege);

Mijlocaşi: 6. Axel Witsel (Zenit Sankt Petersburg), 8. Marouane Fellaini (Manchester United), 16. Steven Defour (FC Porto), 19. Moussa Dembele (Tottenham Hotspur), 22. Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), 7. Kevin De Bruyne (Wolfsburg);

Atacanţi: 9. Romelu Lukaku (Everton), 17. Divock Origi (OSC Lille), 10. Eden Hazard (Chelsea Londra), 11. Kevin Mirallas (Everton), 14. Dries Mertens (SSC Napoli), 20. Adnan Januzaj (Manchester United);

Algeria – selecţioner Vahid Halilhodzici

Portari: 16. Mohamed Zemmamouche (USM Alger), 23. Rais Mbolhi (ŢSKA Sofia), 1. Mohamed Cdric (CS Constantine);

Fundaşi: 12. Carl Medjani (Valenciennes), 20. Aissa Mandi (Reims), 2. Madjid Bougherra (Lekhwiya), 3. Faouzi Ghoulam (SSC Napoli), 5. Rafik Halliche (Academica Coimbra), 4. Essaid Belkalem (Watford), 17. Lyassine Cadamuro (Real Mallorca), 6. Djamel Mesbah (Livorno), 22. Mehdi Mostefa (AC Ajaccio);

Mijlocaşi: 10. Sofiane Feghouli (FC Valencia), 19. Saphir Taider (Internazionale Milano), 8. Medhi Lacen (Getafe), 18. Abdelmoumen Djabou (Club Africain), 11. Yacine Brahimi (Granada), 14. Nabil Bentaleb (Tottenham Hotspur), 7. Hassen Yebda (Udinese), 21. Ryad Mahrez (Leicester City);

Atacanţi: 13. Islam Slimani (Sporting Lisabona), 15. Hilal Soudani (Dinamo Zagreb), 9. Nabil Ghilas (FC Porto).

Rusia – selecţioner Fabio Capello

Portari: 1. Igor Akinfeev (ŢSKA Moscova), 12. Iuri Lodîghin (Zenit Sankt Petersburg), 16. Serghei Rîjikov (Rubin Kazan);

Fundaşi: 14. Vasili Berezuţki (ŢSKA Moscova), 4. Serghei Ignaşevici (ŢSKA Moscova), 3. Georgi Şennikov (ŢSKA Moscova), 13. Vladimir Granat (Dinamo Moscova), 2. Aleksei Kozlov (Dinamo Moscova), 22. Andrei Eşenko (Anji Mahacikala), 23. Dmitri Kombarov (Spartak Moscova), 5. Andrei Semenov (Terek Groznîi);

Mijlocaşi: 7. Igor Denisov (Dinamo Moscova), 10. Alan Dzagoev (ŢSKA Moscova), 15. Pavel Mogileveţ (Rubin Kazan), 8. Denis Gluşakov (Spartak Moscova), 20. Viktor Faizulin (Zenit Sankt Petersburg), 17. Oleg Şatov (Zenit Sankt Petersburg), 18. Iuri Jirkov (Dinamo Moscova);

Atacanţi: 9. Aleksandr Kokorin (Dinamo Moscova), 11. Aleksandr Kerjakov (Zenit Sankt Petersburg), 6. Maksim Kanunnikov (Amkar Perm), 21. Aleksei Ionov (Dinamo Moscova), 19. Aleksandr Samedov (Lokomotiv Moscova).

Coreea de Sud – selectioner Hong Myung-bo

Portari: 1. Jung Sung-Ryong (Suwon Bluewings), 21. Kim Seung-Gyu (Ulsan Hyundai), 23. Lee Bum-Young (Busan IPark);

Fundaşi: 20. Hong Jeong-Ho (FC Augsburg), 6. Hwang Seok-Ho (Sanfrecce Hiroshima), 2. Kim Chang-Soo (Kashiwa Reysol), 22. Park Joo-Ho (FSV Mainz), 5. Kim Young-Gwon (Guangzhou Evergrande), 4. Kwak Tae-Hwi (Al Hilal), 12. Lee Yong (Ulsan Hyundai), 3. Yun Suk-Young (Queens Park Rangers);

Mijlocaşi: 8. Ha Dae-Sung (Beijing Guoan), 14. Han Kook-Young (Kashiwa Reysol), 19. Ji Dong-Won (FC Augsburg), 16. Ki Sung-Yueng (Sunderland), 7. Kim Bo-Kyung (Cardiff City), 17. Lee Chung-Yong (Bolton Wanderers), 15. Park Jong-Woo (Guangzhou R&F), 9. Son Heung-Min (Bayer Leverkusen);

Atacanţi: 18. Kim Shin-Wook (Ulsan Hyundai), 13. Koo Ja-Cheol (FSV Mainz), 11. Lee Keun-Ho (Sangju Sangmu), 10. Park Chu-Young (Watford).

Programul întâlnirilor din grupa H este următorul:

17 iunie: Belgia – Algeria, la Belo Horizonte, ora 19.00;

17 iunie: Rusia – Coreea de Sud, la Cuiaba, ora 01.00;

22 iunie: Belgia – Rusia, la Rio de Janeiro, ora 19.00;

22 iunie: Coreea de Sud – Algeria, la Porto Alegre, ora 22.00;

26 iunie: Coreea de Sud – Belgia, la Sao Paulo, ora 23.00;

26 iunie: Algeria – Rusia, la Curitiba, ora 23.00.