Cupa Mondială din Qatar. Fără surprize în grupa A: Ţările de Jos şi Senegal merg în optimi

Selecţionata Senegalului s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Ecuadorului cu scorul de 2-1 (1-0), marţi, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, în ultimul lor meci din Grupa A.

29 nov. 2022, 19:52
Cupa Mondială din Qatar. Fără surprize în grupa A: Ţările de Jos şi Senegal merg în optimi

Echipa naţională a Ţărilor de Jos a învins marţi Qatar cu scorul de 2-0 şi s-a calificat în optimile Cupei Mondiale de pe prima poziţie a Grupei A, cu 7 puncte. Qatar devine astfel singura ţară din istorie care nu reuşeşte să ia niciun punct la o ediţie a Cupei Mondiale pe care o găzduieşte.

Şi echipa naţională a Senegalului s-a calificat în optimi, după victoria înregistrată marţi în meciul cu echipa din Ecuador. Ismaila Sarr, din penalti, în minutul 44, şi Koulibaly, în minutul 70, au fost marcatorii echipei africane. Pentru Ecuador a înscris Moises Caicedo, în minutul 67.

Senegal a ocupat locul secund în Grupa A, cu 6 puncte.

Ecuador a fost a treia în clasament, cu 4 puncte, iar Qatar a încheiat turneul pe ultimul loc, fără nici un punct câştigat.

Citeşte şi: Gigi Becali a numit un nou antrenor la FCSB. Surpriză de proporţii: „Va fi ajutat de Mihai Pintilii”

Ţările de Jos vor juca în optimi cu ocupanta locului al doilea din grupa B, iar Senegalul cu câştigătoarea aceleiaşi grupe, ale cărei meciuri se dispută marţi, simultan, de la ora 21.

Clasamentul Grupei B: 

1. Anglia – 4p

2. Iran – 3p

3. SUA – 2p

4. Ţara Galilor – 1p

Citeşte şi: Iran vs. SUA, meciul cu cea mai puternică încărcătură politică de la Mondialul din Qatar. Istoricul conflictelor dintre cele două state