Cuplu britanic ucis de o bacterie, în Egipt

E. coli este cauza morții a câtorva turiști britanici într-un hotel din Hurghada, în Egipt , a declarat miercuri un procuror egiptean.

12 sept. 2018, 20:17
Cuplu britanic ucis de o bacterie, în Egipt

John Cooper a murit „din cauza inflamației grave provocată de bacteria E. coli”, potrivit unei declarații din partea Procurorului General, care citează raportul de autopsie.

El afirmă că situația bărbatului de 69 de ani a fost agravată de faptul că el „suferea de o afecţiune a muşchiului cardiac care era mărit şi de arterele coronare îngustate”, se arată în buletinul necropsiei.  Specialiştii au detectat în sângele lui şi urme de alcool etilic şi de haşiş”.

Moartea soției sale, Susan, în vârstă de 64  de ani, a fost cauzată de un sindrom hemolitic uremic timpuriu, probabil cauzat de bacteria E. Coli, având în vedere faptul că acest cuplu a consumat aceeaşi mâncare ce ar fi fost infestată cu bacteria ucigaşă.

John și Susan Cooper au murit pe 21 august la un hotel din Hurghada, o stațiune de pe malul Mării Roșii.

În urma tragicului eveniment a fost deschisă o  „anchetă independentă” pentru a încerca să se  determine cauzele tragediei.

Autorităţile locale au mai relatat că, săptămâna trecută, în urma unor teste privind standardele alimentare și de igienă a fost identificat un „nivel ridicat de E. coli și bacterii stafilolococice” în hotel.

Trupurile neînsufleţile ale celor doi soţi vor fi repatriate în curând, a anunţat procuratura egipteană.