Cuplul de Aur. O poză cu două maimuţe a luat marele premiu Wildlife Photographer of the Year 2018 FOTO

În pădurea deasă de pe muntele Qinling din China, două maimuţe aurii cu nasul cârn scrutează împrejurimile, o imagine surprinsă de fotograful olandez Marsel van Oosten care a câştigat prestigiosul premiu Wildlife Photographer of the Year, decernat săptămâna aceasta.

18 oct. 2018, 12:07

Portretul său, intitulat „The Golden Couple” (cuplul de aur), a surprins primatele în singurul lor habitat de pe Pământ.

Fotografia cu perechea maiestuoasă a fost aleasă dintre cele peste 45.000 de aplicaţii evaluate de juriu şi dintre cele ale celor 18 câştigători ai altor secţiuni care au concurat pentru premiul cel mare, acordat anual de Muzeul de Istorie Naturală din Marea Britanie.

Această imagine este, într-un anumit sens, tradiţională – un portret. Însă, cât de frapantă este şi ce animale magice!„, a declarat Roz Kidman Cox, preşedinta juriului.

Este un memento simbolic al frumuseţii naturii şi a cât de săraci devenim pe măsură ce natura se diminuează. Este o lucrare de artă demnă de a fi expusă în orice galerie din lume„, a adăugat ea.

Maimuţele dintr-o specie aflată pe cale de dispariţie, un mascul şi o femelă, urmăreau o altercaţie între doi masculi din grupul lor de 50 de exemplare în momentul în care van Oosten a realizat fotografia câştigătoare.

El a petrecut mai multe zile observând animalele în timpul lunilor de primăvară.

Două bufniţe, o salamandră şi o gorilă de munte se numără printre celelalte subiecte care i-au ajutat pe fotografi ai vieţii sălbatice să câştige premiile la o varietate de categorii.