Cuplul regal spaniol îşi inaugurează agenda internaţională cu o vizită la VATICAN

Regii Felipe al VI-lea şi Letizia ai Spaniei îşi inaugurează luni agenda internaţională cu o vizită oficială la Vatican, unde vor fi primiţi de Papa Francisc, informează EFE, citată de Agerpres.

30 iun. 2014, 07:07
Cuplul regal spaniol îşi inaugurează agenda internaţională cu o vizită la VATICAN

Monarhii vor fi însoţiţi de ministrul spaniol al afacerilor externe, José Manuel García-Margallo. Vizita va include doar audienţa cu suveranul pontif şi întâlnirea cu secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

La această reuniune cu Papa Francisc este posibil să se discute de invitaţia, deja înaintată de episcopii spanioli, ca suveranul pontif să vină în Spania anul viitor, cu ocazia comemorării celui de-al cincilea centenar de la naşterea sfintei Teresa de Jesús.

În privinţa vizitei în sine, Casa Regală a ţinut să arate că prima vizită internaţională a noilor regi ai Spaniei la Vatican nu are nimic de-a face cu nicio tradiţie şi nici cu dorinţa de a compensa absenţa simbolurilor sau ceremoniilor religoase pe durata zilelor procesului de succesiune, ci pur şi simplu că aceasta a fost data stabilită de cele două părţi.

Citeşte şi Letizia Ortiz, noua regină a Spaniei, fostă ziaristă şi amatoare de rock

Arhiepiscopul de Madrid, Antonio María Rouco Varela, a oficiat o ceremonie religioasă privată în capela de la Palatul Zarzuela, după ziua proclamării, însă la aceasta nu a asistat presa, iar Casa Regală nu a furnizat nici fotografii, nici informaţii cu privire la cei prezenţi.

Citeşte şi SPANIA este o ALTĂ ŢARĂ: Schimbările DRAMATICE şi RADICALE prin care a trecut din 1975 încoace

În următoarele trei săptămâni, noii regi ai Spaniei vor efectua trei alte vizite oficiale, în Portugalia, Maroc şi Franţa. După vizita de luni, noii regi se vor întâlni în 7 iulie la Lisabona cu preşedintele portughez Anibal Cavaco Silva, vor avea o reuniune cu regele Mohamed al VI-lea în 14 iulie, iar ulterior vor merge la Paris, pentru o întâlnire cu preşedintele francez François Hollande.