Cuplurile care se ceartă mult, se iubesc şi mai tare

Toate relațiile încep cu dulcegării și prin intermediul lor vedem lumea în roz, însă fiecare relație de cuplu evoluează diferit, iar asta spune multe despre partenerii implicați.

06 oct. 2017, 20:18
Cuplurile care se ceartă mult, se iubesc şi mai tare

Experții în domeniu sunt de părere că certurile aduc un suflu nou cuplului și că aceștia își vor stabiliza relația încă de la început. Fiecare află punctul celuilalt de vedere, conducându-ți pe mai departe relația într-un mod sincer și echilibrat, potrivit secretele.com.

Iată 5 motive pentru care cuplurile care se ceartă mult, se iubesc cu adevărat:

1. Dacă te cerți cu partenerul, înseamnă că te simți în largul tău

Dacă într-un cuplu nu există discuții în contradictoriu nu este deloc un semn bun. De ce? Pentru că este posibil ca unul dintre parteneri să se teamă de reacția celuilalt și astfel să nu încerce să îl contrazică în vreun fel.

Cuplurile care se iubesc, își vor spune ce nu le este pe plac și vor încerca să îndrepte lucrurile. Nu este oare o dovadă clară că cei doi se iubesc atât de mult încât acceptă chiar și compromisul de a se certa pentru a-și rezolva problemele dintre ei.

2. Cuplurile care se ceartă sunt mult mai pasionale

Psihologii numesc acest lucru „transferul către starea de plăcere”. Și de ce nu i-am crede? Nu e mult mai dulce împăcarea după o ceartă?

3. Cearta în cuplu arată că cei doi vor să îndrepte lucrurile

„Mihai, pe bune, iar nu ai lăsat capacul la toaletă?” – conform lui John Gottman, în această situație se află multe cupluri.

Este un mijloc prin care unul dintre parteneri continuă să îi atragă atenția celuilalt asupra unui aspect care îl scoate din sărite. La un moment dat se vor certa tare pe această temă, după care partenerul nu va mai repeta obiceiul de a fi neglijent.

4. Cuplurile care se ceartă învață să se cunoască mai bine

În absența unui conflict, partenerii ajung să se plictisească și să se închidă în sine. Putem spune că nu își pot expune adevărata personalitate.

Cu toții învățăm din greșeli, așa este? Sigur, acest lucru îl învățăm încă de când suntem mici. Am făcut o prostie, mama ne-a certat, nu am mai repetat-o! La fel se întâmplă și în cazul cuplurilor. Partenerul a greșit, celălalt i-a atras atenția, s-au certat puțin, a învățat ce nu îi place celuilalt.

5. Este impedios necesar să te cerți din dragoste

Da, îți poate părea ciudat, însă este cea mai intensă emoție.