Curiosul caz al bugetarului din Braşov care şi-a luat „viloi” din leafa de la stat. Cum a trăit Susanu la curte, cu 4 maşini în garaj, copii la şcoală şi facturi cu doar 3.700 de lei pe lună

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Horia Constantinescu, se află de ceva timp în conflict cu fostul preşedinte al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, disputa dintre cei doi desfăşurându-se inclusiv în instanţă, cu deloc puţine procese pe rol.

30 ian. 2024, 15:24
Curiosul caz al bugetarului din Braşov care şi-a luat „viloi” din leafa de la stat. Cum a trăit Susanu la curte, cu 4 maşini în garaj, copii la şcoală şi facturi cu doar 3.700 de lei pe lună

„Cine se scuză, se acuză!” se dovedeşte încă o dată o aserţiune extrem de adevărată. Sorin Susanu, fostul preşedinte al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, a încercat să justifice „Căsuţa unui funcţionar public «cinstit»”, prezentată de Horia Constantinescu, prin numeroase declaraţii de avere, dar banale operaţii de artimetică demonstrează că acesta ar avea de dat nişte explicaţii mai complexe la autorităţi în cazul în care este întrebat de provenienţa fondurilor.

Dar să începem cu momentul iniţial.  Preşedintele ANPC Horia Constantinescu a prezentat, într-o postare pe Facebook, imagini ale unui imobil despre care afirmă că, alături de alte imobile, aparţine direct sau indirect unuia dintre cei mai vehemenţi contestatari ai săi, funcţionar public de 11 ani, fără alte surse de venit declarate, şi anunţă că va transmite o sesizare complexă către DNA si ANI, pentru a vedea ”daca exista explicaţii pentru norocul acestui personaj”.

”Acest imobil si încă câteva, aparţin direct sau indirect unuia dintre cei mai vehemenţi contestatari ai mei, functionar public in ultimii 11 ani si fără alte surse de venit declarate! De ce nu sunt bun ca preşedinte al ANPC? Poate pentru că nu le mai ies unora bani, cât să-şi construiască palate, despre care se laudă ca valorează peste 800.000 (!!!) EUR! Cu un tată condamnat pentru evaziune fiscala, cu o serie de bunuri preluate de la parintele evazionist pentru a le salva (neavând la data preluării nicio sursa de venituri, care sa justifice posibilitatea cumpărării) acest personaj vocal, are o reputaţie pe care încearcă sa o facă uitată, prin Brasov. Au început sa capete curaj operatorii economici si cetăţenii din orasul de sub munte si ne transmit informaţii pretioase, ca acest material video, pentru care le multumesc!”, scrie preşedintele ANPC pe pagina sa de Facebook.

El afirmă că abia aşteaptă sa fie contestat materialul video, pentru a adăuga si alte probe clare.

Horia Constantinescu, directorul ANPC, îl demolează pe șeful suspendat al CRPC Brașov: ”Căsuța unui funcționar public cinstit, Brașov 2024”

”Voi transmite o sesizare complexă către DNA şi ANI sş vedem dacă există explicaţii pentru norocul acestui personaj! Când te gândeşti ca avem deja informaţii cu privire la cum s-a construit, ce „intervenţii” s-au facut, de către cine şi unde, lucrurile se complică! Spre deosebire de personajul proprietar, care mi-a facut zeci de denunţuri, ce se incheie încetul cu încetul prin clasări (aşa cum deja am primit), al meu este complex si susţinut cu probe clare!”, anunţă Horia Constantinescu.
El subliniază că nu are „intrări” prin favorurile „drăgăstoase” ale „reprezentanţilor” săi si nu trimite „decolteuri” generoase pentru a impresiona autorităţile competente.

”Astept reactii publice! Dragi brasoveni, stiti cine este personajul?”, este mesajul din finalul postării.

Horia Constantinescu se află în conflict cu fostul preşedinte al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Braşov Sorin Susanu, disputa dintre cei doi desfăşurându-se inclusiv în instanţă. Susanu are pe pagina sa de Facebook mai multe postări acuzatoare la adresa conducerii ANPC, cele mai recente fiind cele legate de pensiunea Ferma Dacilor, unde un incendiu s-a soldat cu moartea a opt persoane, inclusiv copii. De asemenea, distribuie articole care conţin critici la adresa lui Constantinescu.

Declarațiile de avere arată din ce mai fac parlamentarii bani în vremuri de criză: cadouri de nuntă de sute de mii de euro, dividende și vânzări imobiliare

Pasul doi a venit de la cel nenominalizat, dar care s-a simţit dator cu o reacţie. Contactat de BizBraşov.ro, Sorin Susanu a declarat că o să deschidă încă o acţiune în instanţă împotriva lui Constantinescu. „Faptul că am o stabilitate financiară personală este şi motivul pentru care am putut să susţin numeroasele demersuri împotriva abuzurilor dl Constantinescu şi acest lucru este diferit de modul în care este obişnuit să reacţioneze colegii din ANPC care, în accepţiunea dânsului, ar trebui să execute orbeşte dispoziţiile verbale pe care le dă. Consider că într-un stat de drept justiţia va face dreptate şi, aşa cum (din câte cunosc eu) a mai avut probleme penale, probabil într-un timp mai scurt sau mai lung se va concluziona”, a declarat Sorin Susanu, care şi-a publicat şi extrase din declaraţia de avere.

Probleme abia de aici încep să apară pentru bugetarul Susanu, care, pe baza acestor declaraţii, ar fi câştigat cam 900.000 de euro în ultimii zece ani. Dacă scădem costul „căsuţei de om cinstit”, evaluată la 800.000 de euro, rezultă ca el a trăit cu 4 maşini, facturi la utilităţi, investiţii personale, mâncare, şcoală, copii etc cu restul de  100.000 euro, timp de 11 ani. Reducând calcul la o lună, reiese că o familie poate trăi la vilă cu gazon şi patru maşini în garaj cu 3.700 de lei pe lună.