CURS BNR: Leul s-a apreciat după decizia BCE de reducere a dobânzilor

Publicat: Joi, 10 Martie 2016 16:06 // Actualizat: Joi, 10 Martie 2016 16:10 // Sursa: romaniatv.net

CURS BNR: Moneda naţională s-a apreciat în raport cu euro, în piaţa valutară interbancară, după decizia Băncii Centrale Europene (BCE) de a majora achiziţiile lunare de obligaţiuni şi a reduce dobânzile, cursul coborând sub pragul de 4,46 lei/euro, la care s-a menţinut în ultimele zile.

CURS BNR: După anunţul deciziilor, la ora 14.45, ora României, cursul euro a coborât de la 4,4620 lei până la 4,4560 lei.

Evoluţia a fost anticipată de analişti.

"După decizie, evoluţia poate fi în ambele direcţii, fie că preşedintele BCE, Mario Draghi, arată un ton mai înclinat spre relaxare monetară decât se aşteaptă piaţa - pozitiv pentru leu -, fie că va menţine un ton mai precaut - negativ pentru leu", se arată într-un raport de cercetare al ING, publicat joi.

Conducerea BCE a decis joi majorarea cu o treime a achiziţiilor lunare de obligaţiuni, la 80 de miliarde de euro, începând din luna aprilie.

BCE a decis şi noi reduceri ale dobânzilor, pentru stimularea economiei zonei euro, în condiţiile în care inflaţia din regiune a revenit în teritoriu negativ în februarie.

Analiştii financiari se întreabă, însă, dacă aceste măsuri sunt sustenabile pe termen lung şi estimează că ar putea provoca o depreciere accentuată a monedei euro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BCE curs BNR curs euro curs valutar dobanda bce
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 mar 16:19
... CURS BNR: Moneda naţională s-a apreciat în...
1
EUR
4.8332
RON
29 Mar
noapte 7 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H