Aterizare de urgenţă la Timişoara. Cursă Bucureşti-Madrid, întoarsă din drum. La bord se afla un pasager cu COVID

O cursă București-Madrid a aterizat de urgenţă pe aeroportul din Timişoara, după ce unei persoane i s-a făcut rău în timpul zborului.

21 ian. 2021, 10:36
Aterizare de urgenţă la Timişoara. Cursă Bucureşti-Madrid, întoarsă din drum. La bord se afla un pasager cu COVID
Cursă Bucureşti-Madrid, întoarsă din drum. Aterizare de urgenţă la Timişoara

Aterizare de urgenţă la Timişoara. UPDATE. Se pare că persoana care a leşinat la bordul avionului Tarom este infectată cu covid.

Este vorba despre o femeie de 65 de ani. Aceasta ar fi participat la o înmormântare în Braşov. Surse medicale spun că femeia a intrat în comă diabetică, acesta fiind cauza leşinului temporat.

Testul rapid a arătat ulterior că aceasta era infectată cu COVID.

Cursa la bordul căreia s-a îmbarcat femeia are 183 de pasageri, potrivit unor surse aeroportuare, citate de antena3.

În urma aterizării de urgenţă aeronava trebuie testată tehnic, într-o procedură care durează aproximativ 30 de minute. Avionul urmează să fie apoi dezinfectat, în vederea continuării cursei spre Madrid, după consultări cu autorităţile spaniole.

Aterizare de urgenţă la Timişoara. Cursa Tarom Bucureşti-Madrid a fost întoarsă din drum după ce unei persoane i s-a făcut rău.

Aterizare de urgenţă la Timişoara

Potrivit primelor informații, un bărbat a acuzat stări de rău și a leșinat. Acesta și-ar fi pierdut cunoștința pentru câteva momente.

În aceste condiţii, piloții au luat decizia să se întoarcă pe cel mai apropiat aeroport, deși aeronava părăsise deja spațiul aerian al României.

Pilotul a decis să aterizeze pe aeroportul din Timișoara.

Cum vrea Guvernul Cîţu să salveze TAROM. Ce prevede programul de guvernare

Programul de guvernare prevede că pe termen mediu și lung pentru realizarea obiectivelor vor fi implementate măsuri pe următoarele patru direcții de acțiune:

reinnoirea flotei; optimizare comerciala prin optimizarea frecventelor, alocarea optima a flotei, inchiderea rutelor neprofitabile;

eficientizare organizationala prin redimensionarea structurilor organizationale, prin optimizarea directiei tehnice si prin restructurarea functiilor suport;

optimizarea costurilor prin reducerea costurilor cu combustibilul printr-un mix de masuri de eficientizare si ajustari de pret prin renegocieri/ licitatii si reducerea costurilor de handling prin renegocieri/licitatii.

„Atingerea acestor obiective este crucială pentru salvarea brandului național TAROM. Suntem determinați să actionăm prin asumarea celor mai eficiente și responsabile decizii în direcția revitalizării operatorului național aerian”, dau asigurări membrii Cabinetului Cîtu.