Cursă TAROM AMÂNATĂ pentru că echipajul a depăşit orele de odihnă. Zeci de pasageri, blocaţi în Amman

O cursă TAROM pe ruta București - Amman s-a întors duminică la București fără pasageri la bord deoarece echipajul a depășit timpul legal de odihnă după ce zborul a fost redirecționat din cauza condițiilor meteo nefavorabile din capitala Iordaniei.

18 ian. 2015, 16:20
Cursă TAROM AMÂNATĂ pentru că echipajul a depăşit orele de odihnă. Zeci de pasageri, blocaţi în Amman

Potrivit unui comunicat al companiei, cursa TAROM RO 187 București — Amman de duminică a fost redirecționată către un alt aeroport, Marka International Airport, din cauza condițiilor meteo nefavorabile de pe aeroportul Queen Alia, Amman, notează Agerpres.

„Cei 38 de pasageri care trebuiau să se întoarcă la București pe RO 188 Amman-București se aflau pe aeroportul Queen Alia când au fost informați de către agentul de vânzări care reprezintă TAROM pe piața din Iordania de această situație. Având în vedere timpul de transfer al pasagerilor de la un aeroport la celălalt, precum și procedurile de securitate anevoioase, echipajul TAROM de pe cursa RO 188 a depășit timpul legal de odihnă. Din acest motiv aeronava s-a reîntors la București fără pasageri la bord”, precizează TAROM.

CITEŞTE ŞI Lista celor 300 de întrebări la care trebuie să răspundă o stewardesă la interviul de angajare

Potrivit sursei citate, agentul de vânzări de pe piața locală cu care TAROM are un contract comercial se ocupă să redirecționeze pasagerii către București, pe alte zboruri ale altor companii.

„Regretăm situația creată, însă prioritatea companiei TAROM este de a oferi pasagerilor săi călătorii sigure. Vom reveni cu detalii referitoare la situația cursei Amman—București după ce agentul de vânzări va face un raport detaliat legat de gestionarea celor 38 de pasageri”, se mai precizează în comunicatul citat.