Cursuri online la înălţime. Un student se urcă într-un copac de 8 metri ca să prindă conexiune la internet FOTO

Un student din Rusia depune eforturi deosebite pentru a putea participa la cursuri online. Ca să aibă conexiune la internet, tânărul se urcă într-un mesteacăn până la 8 metri înălțime.

18 nov. 2020, 14:12
Cursuri online la înălţime. Un student se urcă într-un copac de 8 metri ca să prindă conexiune la internet FOTO

Alexei Dudoladov, tânărul de 21 de ani, blogger și student la Institutul de Transporturi pe Apă din Omsk, situat la 2.225 de kilometri la est de Moscova, a făcut un apel către autorități, cerând o acoperire mai bună la internet, pentru a putea participa la cursuri online. El a făcut apelul din vârful mesteacănului, potrivit Reuters.

În pledoaria sa, vizionată de 1,9 milioane de ori pe TikTok și de peste 56.000 de ori pe Instagram, tânărul îi spune guvernatorului regional Alexander Burkov că internetul său de acasă este foarte slab și nu se poate conecta pentru cursurile online, așa că este obligat să apeleze la soluții extreme.

Citeşte şi Carantină în Europa. Mai multe state europene au intrat în cel de-al doilea lockdown. Pedepse cu închisoarea pentru cei care-şi părăsesc domiciliul

Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat și să urc în mesteacănul de 8 metri… și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a spus el.

Alexei Dudoladov, la înălţiime, ca să caute conexiune la internet

Autoritățile din mai multe regiuni din Rusia, inclusiv Moscova, au închis școlile și au trecut la cursuri online, pentru a preveni creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

Aproximativ 80% dintre ruși folosesc regulat internetul, dar semnalul în unele regiuni îndepărtate este foarte slab sau chiar inexistent.

Ministerul Educației din regiunea Omsk a declarat că va căuta o soluție pentru Dudoladov, astfel încât să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională.


loading...
Partenerii noștri