Cursuri online obligatorii. Ministrul Educaţiei, despre notarea elevilor în această perioadă: „Notele pot fi trecute în catalog”

Ministrul Educaţiei a declarat că elevii pot primi note în perioada în care orele se ţin online, iar când se vor întoarce la şcoală acestea vor fi trecute în catalog cu acordul elevului sau al părinţilor. 

23 apr. 2020, 12:44
Cursuri online obligatorii. Ministrul Educaţiei, despre notarea elevilor în această perioadă: „Notele pot fi trecute în catalog”

„Elevii pot fi notați la momentul în care revin la cursuri, pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă. Nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a afirmat Monica Anisie la digi24.

Ministrul a explicat că ordinul pe care l-a dat miercuri este o măsură prin care a stabilit în mod clar care sunt responsabilităţile la nivel de Minister al Educaţiei, la nivel de Inspectorat Şcolar, unitate de învăţământ, cadru didactic, elev.

Astfel, prezența la cursurile online a elevilor care au această posibilitate este obligatorie.

„Elevul trebuie să participe, elevul care acces la internet şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor”, a mai precizat Monica Anisie.

Ministrul Educaţiei a solicitat sprijinul unităţilor de învăţământ, al inspectoratelor școlare şi administraţiei publice locale pentru ca un număr cât mai are de elevi să poată beneficia de acces la cursurile online.

Citeşte şi Monica Anisie, despre examenele naţionale: „Trebuie să gândim calendarele în funcţie de data la care revenim la cursuri”