Cursuri suspendate la o şcoală din Prahova din cauza inundaţiilor

Elevii Școlii Generale din Puchenii Mari, județul Prahova, au fost trimiși acasă, în această dimineață, după ce calea de acces către unitatea de învățământ a fost acoperită de ape.

09 mai 2016, 09:49
Cursuri suspendate la o şcoală din Prahova din cauza inundaţiilor

Potrivit conducerii unității de învățământ, apa măsura și 50 de centimetri, pe alocuri, pe căile de acces, astfel că cei aproximativ 153 de elevi nu au putut intra în școală. „A plouat foarte mult, cantități mari de apă. Apa nu a pătruns efectiv în clădire, însă în toată curtea școlii, căile de acces, apa a fost pe alocuri de 30 de centimetri, pe alocuri chiar 50 de centimetri și nu am putut pătrunde în școală. Am decis să suspendăm cursurile”, a declarat, pentru Mediafax, Violeta Badea, directorul școlii generale din Puchenii Mari.

Orele vor fi recuperate. „Recuperăm, în fiecare zi, câte o oră de curs. Recuperarea se face începând de mâine. Apa a început deja să se retragă începând în jurul orei 09.00, a început să se retragă brusc din curtea școlii”, a declarat pentru Mediafax, Violeta Badea, directorul școlii generale din Puchenii Mari.

Potrivit ISU Prahova, “în urma fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de competență a inspectoratului, aversele de ploaie cumulând peste 25 l/mp, echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din locuințe, gospodării, străzi și subsoluri, din 9 localități afectate, astfel: Ploiești, Câmpina, Bărcănești, Bănești, Comarnic, Tinosu, Telega, Sinaia și Puchenii Mari”.

În urma inundațiilor au fost afectate 17 locuințe, 95 de gospodării, cinci subsoluri și trei străzi.

Aproximativ 70 de pompieri militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei, din zonele inundate.