Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează SUSPENDAREA lui Dodon. El a cerut recuzarea judecătorilor Curţii

Curtea Constituţională a Republicii Moldova va examina vineri, 20 octombrie, sesizarea depusă de către Guvernul de la Chişinău privind constatarea circumstanţelor care justifică instituirea interimatului funcţiei de preşedinte, informează site-ul postului Radio Chişinău.

20 oct. 2017, 07:19
Curtea Constituţională a Republicii Moldova examinează SUSPENDAREA lui Dodon. El a cerut recuzarea judecătorilor Curţii

UPDATE: Dodon a cerut recuzarea judecătorilor Curţii Constituţionale la examinarea sesizării guvernului cu privire la declanşarea interimatului funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova

Guvernul Pavel Filip a sesizat joi, 19 octombrie, Curtea Constituţională, în vederea constatării circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de Preşedinte în cazul desemnării ministrului Apărării.

Argumentul principal adus de Guvern în susţinerea sesizării vizează necesitatea depăşirii blocajului instituţional generat de şeful statului, prin încălcarea obligaţiei constituţionale de numire în funcţie a ministrului apărării, la propunerea repetată a premierului, potrivit Mediafax.

Sesizarea a fost aprobată de Guvern, ca urmare a Hotărârii Curţii Constituţionale din 17 octombrie privind interpretarea Constituţiei în partea ce ţine de neîndeplinirea obligaţiilor constituţionale de către Preşedinte.